0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s hovězím krkem

Hovězí krk je část masa, která obdržela pojmenování přesně podle svého umístění. Nejde však o jeden sval, celý hovězí krk se skládá až ze čtyř částí, z nichž každá má trochu jinou strukturu. Hovězí krk je výborný pro přípravu silných omáček a gulášů. Ve Francii se hovězímu krku říká bourguignon, a právě z této části se připravuje slavné hovězí po burgundsku. Toto maso je přerostlejší a proto se při dlouhém dušení začne doslova rozpadat na jednotlivá vlákna a omáčce dodává silnou výraznou chuť.

...

  
Hovězí krk začíná za hlavou zvířete špičkou, pokračuje krkem bez kosti a podplečím, nebo pérem, a končí vysokým roštěncem. Zajímavou částí hovězího krku je nejen roštěnec, který se s oblibou používá pro přípravu steaků, ale také péro, které má křehkou strukturu a bývá velmi mramorované. Tato část je také vhodná pro steaky, nebo i pro dlouhé pečení a dušení. Špička krku má hrubší svalová vlákna a bývá přerostlá tukem, proto se hodí pro delší tepelnou úpravu.

 

 
hovězí krk
ZDROJ: Apetitonline.cz

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč