Recepty s hovězím krkem
Nejde však o jeden sval, hovězí krk je poměrně členitý výsek předního hovězího, je proto plný chuti. Hodí se pro přípravu silných omáček a gulášů, mleté maso z krku je ideální na přípravu burgerů. Ve francouzské kuchyni hovězí krk sklízí ovace v beouf bourguignone neboli jako hovězí po burgundsku. Při dlouhém dušení se rozpadne na kousky a omáčce dodá výraznou chuť.
...
- Hovězí krk špičkou začíná za hlavou zvířete, pokračuje krkem bez kosti a podplečím (péro) a končí u vysokého roštěnce.
- Zajímavou částí hovězího krku je nejen roštěnec, který se s oblibou používá pro přípravu steaků, ale také péro, které má křehkou strukturu a bývá velmi mramorované. Tato část je také vhodná pro steaky nebo na dlouhé pečení a dušení.
- Špička krku má hrubší svalová vlákna a bývá přerostlá tukem, proto se hodí pro delší tepelnou úpravu.
Celý popis