Jak si doma připravit asijské jídlo snadno a rychle? Vyzkoušejte recept na Hovězí wok s PHO vývarem od šéfkuchaře Filipa Sajlera a jeho týmu. Hravě tak vykouzlíte autentickou dobrotu z jedné pánve, kterou nepohrdne žádný milovník asijské kuchyně.
Suroviny na 4 porce:
600 ml PHO vývar od Cibule Bistro
400 g Hovězí svíčková
50 g Sezamový olej
20 g Koriandr
8 g Seznam bílý pražený
12 g Česnek
30 g Mrkev
12 g Feferonka červená dlouhá
40 g Aójové klíčky
120 g Brokolice
1 ks Pak choi
40 g Cukrový hrášek
10 g Zázvoru
40 g Jarní cibulka
10 g Shiitake houby sušené
Na omáčku:
60 g Shimeji
40 g Kikkoman omáčka
20 g Rybí omáčka
80 g Ústřicová omáčka
50 g Chilli omáčka sladká
800 g Udon nudle
Suroviny na servis:
Arašídy, čerstvý koriandr, smažená cibulka, limetka
Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: Můžeme použít i jiný typ nudlí, například pšeničné nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se na tento typ receptu hodí i krevety, kuře nebo tofu.
Pracovní postup
Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a následně je nakrájíme.
Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, cca 0,5 cm tenké, promícháme s ½ množství sezamového oleje.
Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se maso zatáhlo, ale zůstalo syrové.
Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.
Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.
Vše zprudka orestujeme.
Orestovanou zeleninu vyjmeme.
Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčkou. Přivedeme k varu a lehce svaříme.
Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.
K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.
Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.
Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku a můžeme podávat.