Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí wok s PHO vývarem, křupavou zeleninou, arašídy, sezamem a udon nudlemi

AD
Hovězí wok s PHO vývarem
ZDROJ: Cibule Bistro
sdílet:

Jak si doma připravit asijské jídlo snadno a rychle? Vyzkoušejte recept na Hovězí wok s PHO vývarem od šéfkuchaře Filipa Sajlera a jeho týmu. Hravě tak vykouzlíte autentickou dobrotu z jedné pánve, kterou nepohrdne žádný milovník asijské kuchyně.

Suroviny na 4 porce:

600 ml PHO vývar od Cibule Bistro

400 g Hovězí svíčková

50 g Sezamový olej

20 g Koriandr

8 g Seznam bílý pražený

12 g Česnek

30 g Mrkev

12 g Feferonka červená dlouhá

40 g Aójové klíčky

120 g Brokolice

1 ks Pak choi

40 g Cukrový hrášek

10 g Zázvoru

40 g Jarní cibulka

10 g Shiitake houby sušené

Na omáčku:

60 g Shimeji

40 g Kikkoman omáčka

20 g Rybí omáčka

80 g Ústřicová omáčka

50 g Chilli omáčka sladká

800 g Udon nudle

Suroviny na servis:

Arašídy, čerstvý koriandr, smažená cibulka, limetka

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: Můžeme použít i jiný typ nudlí, například pšeničné nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se na tento typ receptu hodí i krevety, kuře nebo tofu.

Pracovní postup

Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a následně je nakrájíme.

Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, cca 0,5 cm tenké, promícháme s ½ množství sezamového oleje.

Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se maso zatáhlo, ale zůstalo syrové.

Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.

Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.

Vše zprudka orestujeme.

Orestovanou zeleninu vyjmeme.

Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčkou. Přivedeme k varu a lehce svaříme.

Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.

K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.

Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.

Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku a můžeme podávat.

 

Skryt pre seznam
Skryt pre seznam

Související články

Související recepty

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...