Letošní ročník pořadu Peče celá země byl obzvlášť vypečený. Účastníci podávali neuvěřitelné výkony, jejich práci sledovali diváci s obdivem po deset týdnů. Velkou měrou k báječné podívané přispěl i její vítěz, Vojtěch Vrtiška. Neotřelými...
Cukrář Josef Maršálek jede na čokoládové vlně. Na trh uvedl vlastní čokolády, doprovodil je obsáhlou knihou a čokoládový dezert nyní upekl i pro Apetit. Navíc nám prozradil, že chystá jednu exkluzivní jarní novinku.
...
Jak se praví ve známé pohádce: sůl (je) nad zlato. O pepři tradiční pořekadlo mlčí. Přitom právě tohle starodávné koření se před pár staletími vyvažovalo zlatem. Exkluzivnější než černý je snad jenom… pepř zelený. Nebo možná bílý a červený....
Co se stane, smícháme-li sladký med s pálivou chilli papričkou? Vznikne dokonalá chuť se silou obou superpotravin. Gastronomický hit si můžete vyrobit i doma, jeho využití je všestranné a do řízné sladké tekutiny se zamilujete taky.
...
Technický úkol umí účastníky show Peče celá země pěkně potrápit. Jde o jedinou výzvu, jejíž obsah předem neznají a na niž se nemohou nachystat. Finalisté budou v posledním díle 3. řady čelit nástrahám Gâteau Saint Honoré, tedy dortu...
Pamatujete si, jaké těsto zadělávali legendární Jan Werich s Vlastou Budianem v pohádce Byl jednou jeden král? A nač nalákal strašlivý loupežník Lotrando nešťastnou princeznu Zubejdu? Ověřte si s námi svůj postřeh v jednoduchém kvízu, který...
Kousek od náměstí I.P. Pavlova v Praze otevřela tchajwanská rodačka podnik, který je celý založený na matche. Pokud jste mysleli, že existuje jen jeden druh zeleného čajového prášku, jste na omylu. V Matcha Crew připravují drinky a zákusky...
Velikonoční svátky se pojí s celou řadou tradic a zvyků, ale také s dobrým jídlem. Klasiku představují vaječné pokrmy. Na velikonočně prostřené tabuli však rozhodně nesmí chybět různé druhy nádivek, velikonoční beránek nebo jehněčí či...
Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. Čeká vás velikonoční menu, ochutnávka z nové kuchařky Slavná vejce, vaření s kopřivami, masové pečínky s nádivkami i sladké kynuté moučníky nebo jarní cupcaky...
Chcete si dát dokonalý předkrm, který se při každém soustu rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte domácí terinu, královnu masových starterů! Poradíme vám, jak ji připravit tradičně z mletého vepřového masa, ale i z ryb nebo dokonce bez masa ve...
V edici Apetit vítáme další přírůstek – kuchařku Slavná vejce. Novinka, s níž můžete vařit od rána do večera, nadchne všechny, kteří milují ikonické recepty, jakými jsou například francouzská omeleta či crème brûlée, i ty, kteří rádi...
V malebné roubence z 19. století uprostřed kokořínských lesů otevřeli před dvěma lety Erik a Lucie restauraci. Typickou českou hospodu uvnitř nenajdete. Vaří se tedy ze sezónních lokálních surovin po vzoru moderní gastronomie.
...
Americká herečka a zpěvačka Zendaya v minulosti vytkla časopisu Modeliste, že zveřejnil vyretušované fotky, kde vypadá štíhlejší než ve skutečnosti. Zastává totiž pozitivní přístup k tělu a žádná postava podle ní není ošklivá. Věří, že je...
Dnes je cukr samozřejmostí, nad kterou se pozastavíme jen v případě jeho výrazného zdražení. Ještě donedávna tomu tak ale vůbec nebylo. Na počátku 19. století platil za luxusní zboží a ani v dobách rozkvětu cukrovarnictví nebyl...
Ivana Jandlová se vyučila se kuchařkou a k této profesi se vrátila i po mateřské, cukrařině se věnuje ve volném čase. Své makronky poprvé přivezla loni v červnu na Apetit piknik a hned získala titul Nejlepší kulinářka....
Nová kuchařská kniha Terezy Bebarové a Josefa Maršálka oficiálně spatřila světlo světa. Kuchařku Čas na pečení 2 ve Vinohradském divadle pokřtili herci Regina Rázlová a Marek Lambora. Nechyběli ani oblíbený moderátor Václav Kopta nebo...
Je pět ráno a já sedám na vlak do Českého Těšína. Sbalený foťák, pohorky, náhradní ponožky a svačinu, ale hlavně mnoho očekávání. V Těšíně mám totiž sraz s Andreou a jejím přítelem, místními odborníky na...
Na TV Prima startuje 21. března nová show, ve které se bude grilovat jako o život. Deset párů složených z milovníků grilování změří své síly o titul i zajímavou výhru v souboji nad žhavými uhlíky pod přísným dohledem nekompromisní poroty v...
Miluše Makó je šéfkuchařkou vegetariánské restaurace Green Table. Ačkoli sama vegetariánkou není, při vaření z rostlin zpracovává všechno od kořínků po lístečky. Nedávno vydala kuchařku, která vás naučí nebát se čistě...
Polévání dortů zrcadlovými i jinými polevami není jen trendy, ale i praktické. Brání totiž okorávání a vysychání dezertů. Glazé navíc nádherně vypadají a dort už není nutné příliš zdobit.
...
Dostat se na Kubu, do Mexika, do Japonska nebo na indický subkontinent? Hračka. Nevěříte? Oblíbená akce ve 44 pražských restaurací s názvem Restaurant Week vás tam dovede. Za jednotnou cenu si můžete pořídit tříchodový zážitek i kulinářskou...
Ramadán pro muslimy znamená období půstu, modliteb a času stráveným se svými blízkými. Oslavy konce tohoto svátku jsou spojené se zajímavou směsí tradic a společenských zvyků, které odrážejí bohatou kulturní rozmanitost muslimského světa....
Herečka Ivana Jirešová, která nyní bojuje v reality show Survivor a podle tipařů aspiruje na vítězku, je dlouholetou milovnicí jógy a zdravého životního stylu. Jestli v drsné reality show vyhraje, se ukáže až časem, ale její jídelníček...
Cukrařina se v 21. století velmi proměnila. Po dezertech se žádá, aby byly lehčí. Důraz se klade na snižování cukru a tuku. Máslové krémy tak často střídají pěnové krémy neboli mousse. Co je mousse a jak ho připravit?
...