Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

BARILLA - Italské těstoviny

Snadné, rychlé a neodolatelně dobré. Těstoviny jsou prostě hitem každého léta. Zachrání večeři v uspěchaném pracovním týdnu stejně jako jídlo pro nečekanou návštěvu, a přitom jejich přípravu zvládnou i naprostí začátečníci. Představujeme vám nejproslulejší italské recepty na těstoviny, které budete chtít vařit každý den. Jejich chuť je prověřená mnoha generacemi mlsných Italů.

Barilla Rychlé zapečené těstoviny

Dobrota z jednoho pekáče
9. 7. 2014 | Autor:

Suroviny pro 4 osoby 

  • 4 vejce
  • nasekané bylinky (svazek pažitky, lžíce petrželky a lžička tymiánu)
  • 30 g parmazánu
  • 200 ml 30% smetany
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • 400 g penne Barilla
  • 100 g šunky 
  • parmazán podle chuti
  • 150 g sýra scamorza či mozzarelly
  • máslo

 

Postup 

  1. Prošlehejte 4 vejce, nasekané bylinky (svazek pažitky, lžíci petrželky a lžičku tymiánu), 30 g parmazánu, 200 ml 30% smetany, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Smíchejte s vařenými penne (400 g).
  2. Do zapékací nádoby s pečicím papírem střídavě vrstvěte těstoviny, kostičky šunky (celkem 100 g), trochu parmazánu a plátky sýra scamorza či mozzarella (150 g). Poklaďte máslem a pečte při 180 °C asi 35 minut.

 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.  Pro více informací navštivte www.barilla.cz 

Přidat komentář