Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

BARILLA - Italské těstoviny

Snadné, rychlé a neodolatelně dobré. Těstoviny jsou prostě hitem každého léta. Zachrání večeři v uspěchaném pracovním týdnu stejně jako jídlo pro nečekanou návštěvu, a přitom jejich přípravu zvládnou i naprostí začátečníci. Představujeme vám nejproslulejší italské recepty na těstoviny, které budete chtít vařit každý den. Jejich chuť je prověřená mnoha generacemi mlsných Italů.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Barilla Spaghetti Bolognese

Klasické italské ragú, které si zamilujete.
9. 7. 2014 | Autor: Komerční prezentace

Suroviny pro 4 osoby
 

  • 1 balení Barilla Spaghetti č. 5 
  • 55 g pancetty (můžeme nahradit slaninou) 
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje 
  • 1 střední cibule jemně nasekaná 
  • 2 řapíky (žebra) řapíkatého celeru jemně nasekaného 
  • 1 mrkev jemně nasekaná 
  • 1 stroužek česneku nakrájený na plátky 
  • 220 g mletého telecího masa 
  • 220 g mletého vepřového masa
  • 85 g rajčatového protlaku 
  • 1/2 šálku plnotučného mléko 
  • 1/2 šálku suchého bílého vína 
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

 

Postup 

  1. Pancettu umelte v kuchyňském robotu na středně velké kousky. 
  2. Ve velkém hrnci (6–8 litrů) s těžkým dnem rozpalte olivový olej na mírném ohni. 
  3. Do hrnce přidejte pancettu, nasekanou cibuli, celer, mrkev a česnek. 
  4. Zeleninu restujte dozlatova po dobu 5 minut, pozor na spálení.
  5. Přidejte telecí a vepřové mleté maso a zvyšte teplotu. 
  6. Za stálého častého míchání maso orestujte dohněda.
  7. Přidejte rajčatový protlak, mléko, víno a tymián. Jakmile vše přivedete k varu, snižte teplotu na středně nízkou a pomalu duste po dobu 1 až 1 a ½ hodiny. 
  8. Ragú (omáčku) dochuťte solí a černým pepřem dle potřeby.
  9. Do velkého hrnce dejte 6 litrů vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 polévkové lžíce soli (volitelné) dle chuti. 
  10. Ragú přendejte do soté pánve o průměru 30–35 cm a pozvolna ohřejte na středním plameni 
  11. Špagety uvařte dle návodu na obalu, dokud nebudou al dente. 
  12. Uvařené špagety sceďte a přidejte je do pánve s ragú. Jemně vše na mírném ohni proházejte (promíchejte), aby se špagety důkladně omáčkou obalily. 
  13. Pokrm rovnoměrně rozdělte mezi 6 až 8 teplých misek a podávejte dozdobené strouhaným sýrem. 


Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Přidat komentář