Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří z jednoho hrnce od pondělí od pátku: Připravte si skromná jídla pro celou rodinu

Kuře z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče milujeme; v kuchyni po nich zůstane minimum nádobí, ale hlavně jsou v nich skvěle propojené chutě díky společnému vaření nebo pečení. Vyzkoušejte s námi klasický eintopf, kuře s fazolemi či sekanou se zeleninou – na zimu jsou jako stvořené!

Pondělí: Eintopf s vepřovým masem

Jednoduchý recept, který jsme odkoukali u německých sousedů, je rodinným favoritem. Osvědčenou jemnou kombinaci hrášek–mrkvička mají totiž v oblibě děti i dospělí.

Tip: Zbylý eintopf vydrží v chladničce 2–3 dny, ale můžete si ho také až na měsíc zamrazit – v tom případě doporučujeme nejprve odebrat porce určené k zamražení a teprve pak přidat mražený hrášek. Při následném ohřívání hrášek doplníte rovnou z mrazáku.

Úterý: Poctivá sekaná pečená se zeleninou

Recept, který rozdělil redakci: jedni ocenili čistou chuť masa, druhým připadala sekaná trochu suchá. Recept rozhodně stojí za vyzkoušení!

Tip: Poměr hovězího a vepřového masa můžete upravit na 1 : 1

Středa: Knedlíky s vejci a rychlonakládačky

Čirá nostalgie nebo jako dokonale lahodná rychlovka, to jsou knedlíky s vajíčkem. Nejdříve jsme si říkali, zda to není moc obyčejné, ale pak přišel den focení a nevěřili byste, jak šly na dračku. Málem jsme se o ně poprali. Občas totiž na tato jednoduchá jídla zapomínáme a ta potom po delší době chutnají jako božská mana. 

Tip: Knedlíky pod vejce mohou být jakékoli, někdo upřednostňuje i bramborové.

Čtvrtek: Pečená polenta se zeleninou

Polenta bez dlouhého postávání u plotny a s křupavou krustičkou. Zeleninu lze různě obměňovat podle stavu spíže a sezony. 

Tip: Zbylou polentu můžete druhý den opéct nakrájenou na pánvi či pod grilem, potřenou trochou olivového oleje, nebo zamrazit až na 1 měsíc – a ohřát stejným způsobem.

Pátek: Kuře z jednoho hrnce

Jemná chuť a neotřelá kombinace si vás získají na první dobrou! Jídlo plné bílkovin dodá energii, ale ještě víc ji načerpáte tím, že vše stačí jen naházet do hrnce a pak už jen relaxovat!

Tip: Jestli chcete mít kuře s křupavou kůrčičkou, dejte pánev po přidání fazolí na pár minut do trouby pod gril, aby pěkně zezlátlo. Potom ho vyjměte, vmíchejte rukolu a nechte ji pod pokličkou chviličku zavadnout.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín