Nová registrace Zapomenuté heslo

Fitness zmrzlina z cottage je hitem internetu: Připravte si ji s námi a mlstejte celé léto bez výčitek

24. 7. 2023
Zmrzlina z cottage à la malinový cheesecake
Apetit

Fitness zmrzlina bere už pár měsíců sociální sítě útokem a nám samozřejmě vrtalo hlavou – je opravdu tak dobrá? Je, zmizela během chvilky!

Zmrlina z se sýru cottage je populární už nějakou tu dobu, ale přiznáme se, že jsme nad ní trochu v redakci ohrnovali nos. Potom nám to nedalo a řekli jsme si, že ji alespoň vyzkoušíme. Výsledek byl tak skvělý, že jsme se rozhodli dát ji rovnou na obálku nového čísla. Jak na ni? 

Zmrzlina z cottage à la malinový cheesecake

Zmrzlina z cottage à la malinový cheesecake

> 60 min
3.8(18x)
Přečíst recept

  1. Sýr, smetanu a polovinu malin rozmixujte ve stolním mixéru nebo výkonným tyčovým mixérem.
  2. Přidejte med a vanilkovou pastu a směs rozmixujte zcela dohladka.
  3. Zmrzlinu vlijte do vhodné mrazicí nádoby a uložte minimálně na 4 hodiny do mrazáku.
  4. Výsledná zmrzlina by měla mít konzistenci točené.
  5. Poté ztuhne příliš a nepůjde snadno nabírat. Každou hodinu nádobu vyndejte a zmrzlinu promíchejte, abyste rozbili co nejvíce ledových krystalů.
  6. Druhou polovinu malin rozmačkejte a sušenky nahrubo nadrťte.
  7. Když jste s konzistencí zmrzliny spokojení, ledabyle do ní vmíchejte maliny a nadrcené sušenky a vytvořte vír. Ihned podávejte nebo ještě krátce zamrazte. Celý recept i s poměrem ingrediencí najdete výše.

Neodolali jsme a přidali ještě trochu smetany navíc, protože nám přišlo, že jí v cottage není dost. Zmrzlinu lze ovšem připravit i bez ní.

  • Zmrzlinový základ můžete také rozdělit do formiček na nanuky nebo ho vlít do zmrzlinovače. Ale pozor, základ se mixováním zahřejte, takže ho nechte před vlitím do stroje zcela vychladnout.

Další nápady na dochucení

Vynechte maliny a sušenky a rozmixovaný oslazený sýr cottage můžete ochutit dalšími surovinami:

  • karamelová omáčka + nasekaná tmavá čokoláda + nadrcené slané preclíky
  • čokoládová omáčka + kompotované nebo kandované třešně + nasekaná tmavá čokoláda
  • kakao (přímo do základu zmrzliny) + kousky brownies
  • lotus sušenky + lotus pomazánka
  • arašídové máslo + nasekaná tmavá čokoláda + nasekané karamelizované arašídy
  • banán (přímo do základu zmrzliny) + arašídové máslo + nasekané pekanové ořechy

Zdroj: Vyšlo v časopise Apetit 

Sdílet článek

Související články