Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak dlouho se vaří ovocné knedlíky? Záleží, zda vaříte kynuté, tvarohové nebo bramborové

Meruňkové knedlíky s rumovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovocné knedlíky patří mezi favority sladkých obědů i večeří, a to nejen doma, ale i v restauracích. Kynuté s borůvkami nás často lákají cestou na kole nebo na bězkách. Tvarohové s meruňkami bývají hvězdou rodinných stolů, bramborové se švestkami platí za podzimní obědový skvost... Každé z nich však potřebují jinou dobu varu. 

Dobu, po kterou je potřeba vařit knedlíky, ovlivňuje nejen druh těsta, ale také jeho množství.

 

Skryt pre seznam

Kynuté těsto hodně zvětší svůj objem, je proto potřeba zajistit, že uvnitř nezůstanou syrové. Tvarohová a bramborová těsta jsou hutnější, ale zase je u nich žádoucí, aby byla v knedlíku tenká a hlavní roli hrálo ovoce.

V každém případě platí pravidlo, že uvařené knedlíky plavou na hladině. Dokonalý knedlík je měkký, jemný a není ani rozvařený ani nedovařený.

Když si nebudete jisti, vždycky můžete jeden vzorek vylovit, rozkrojit a ochutnat.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...