Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na jahodové mléko? Elegantní a bleskové přeměně jahod na koktejl neodolá nikdo

Jahodové mléko
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Co s jahodami? Zkuste jahodové mléko či jahodový koktejl. Dokonalý nápoj spojuje chuť čerstvých jahod s jemností mléka. S jahodovým mlékem získáte chutný a zdravý drink plný prospěšných látek. Jde to snadno a velmi, opravdu velmi rychle. V tomto článku se zaměříme na to, jak si jahodové blaho ve sklenici připravit.

Nejdůležitější je použít sladké zralé jahody. Nejlepší jsou čerstvé sezónní plné chuti a vůně. Pokud zrovna sezóna jahod není a vás sužuje neodolatená chuť, použijte mražené. Plnotučné mléko dodá nápoji bohatost a krémovost, z nízkotučného či odtučněného mléka bude drink řidší a snáz uhasí žízeň.

Abyste dosáhli co nejjemnější konzistence, budete potřebovat ponorný nebo klasický mixér, případně smoothie maker. Jahody s mlékem mixujte tak dlouho, dokud nezískáte hladkou růžovou tekutinu. 

Jahodové mléko je nejlepší pít ihned, kdy je nejčerstvější a nejlíp chutná. Pokud ho však potřebujete uskladnit, nalijte ho do uzavíratelné nádoby a uložte do lednice. V lednici vydrží až 24 hodin, před podáváním ho však dobře protřepejte, aby se všechny složky opět spojily.

Jak na ještě zdravější jahodové mléko

Už tak skvělý drink můžete ještě obohatit dalšími surovinami. Můžete si tak pohrát s chutí i s nutriční hodnotou.

  • Když přidáte zralý až přezrálý banán, bude mléko krémovější a přirozeně sladší.
  • Vanilkovým extraktem dodáte nápoji omamnou vůni. 
  • Čerstvé lístky máty či bazalky krásně ladí s jahodovou chutí.
  • Chia semínka učiní z mléka sytivější nápoj.

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...