Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak se dělá sýrový bešamel? Je to jednodušší, než jste možná mysleli. Úspěch stojí na chuti sýra

Nejlepší sýrová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrový bešamel nebo také omáčka Mornay se vám bude hodit při přípravě těstovin, noků nebo gratinované zeleniny. Jídlu totiž dodá spoustu chuti, šťavnatost a krémovost. Zároveň dovede všechny složky pěkně chuťově propojit.

    Ze základního bešamelu připravíte omáčku Mornay (tedy sýrový bešamel) velmi snadno a také rychle. Nastrouhaný nebo nadrobený sýr přidejte do bešamelové omáčky ke konci vaření. Sýr se už vařit nepotřebuje, v horkém bešamelu se pouze rozpustí a promíchá.

    Jaký sýr použít do sýrového bešamelu?

    Skryt pre seznam

    Související články

    Co připravit ze sýrového bešamelu?

    Klasickou sýrovou omáčku upotřebíte do zapékaných těstovin, jako jsou lasagne nebo mac'n'cheese, gratinovaných brambor či zeleniny. Omáčka Mornay je také nedílnou součástí oblíbených francouzských sendvičů croque monsieur nebo croque madame

    Skryt pre seznam

    Související recepty

    Apetit magazín

    Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
    • Zajímavosti

    Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

    Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...