Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zpracovat ředkvičky? Vsaďte na zdravou krémovou pomazánku plnou řízné křupavosti

Pomazánka na chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Znáte lepší způsob, jak spotřebovat ředkvičky a užít si jejich chuť?  Ředkvičková pomazánka je velmi snadná, zdravá a lze ji obměňovat téměř do nekonečna. Servírovat ji můžete s křupavými tousty, na čerstvém chlebu, s čerstvou zeleninou nebo třeba kukuřičnými chipsy.

Když v jemné krémové pomazánce křupne řízná ředkvička, svět je rázem hezčí! Nevěříte? Vyzkoušejte to. Snadno a rychle získáte zdravou pomazánku plnou vitamínů k svačině, lehké večeři či jako originální předkrm.

Jak na pomazánku z ředkviček?

Základní pomazánku z ředkviček obvykle vytvoříte z pár surovin, které možná máte vždycky po ruce v kuchyni.

Vedle pokrájených ředkviček budete potřebovat ještě tučný tvaroh nebo krémový sýr jako mascarpone, lučinu či pomazánkové máslo, sůl, pepř a případně zelenou nať korinadrupetrželky nebo pažitky. Vše v misce smíchejte dohromady a je hotovo.

Základní pomazánku z ředkviček můžete obměňovat a přizpůsobit ji podle vlastní chuti nebo aktuálně dostupných surovin:

  • Bylinky jako kopr, máta nebo bazalka dodají pomazánce ještě výraznější chuť.
  • Trocha mletého kmínu, mleté papriky nebo chilli dodá pomazánce zajímavý twist.
  • Větší vydatnost a nový rozměr chuti dodáte pomazánce strouhaným tvrdým sýrem jako jsou parmazán, gouda nebo čedar.
  • Jogurt nebo zakysaná smetana ředkvičkám také velmi sluší. Pomazánka s nimi bude ridší, získáte spíš ředkvičkový dip nebo salát.
  • Nasekané vlašské ořechy nebo mandle dodají pomazánce křupavost a další vrstvu chuti.

Jak podávat ředkvičkovou pomazánku?

Nejjednodušší způsob je natřít pomazánku na čerstvý chléb, toast nebo bagetu. Použít však můžete také krekry nebo třeba tortillové chipsy či nachos. Tím z ředkvičkové pomazánky učiníte atraktivní svačinu, předkrm nebo pohoštení k vínu. 

V nízkosacharidovém stravování pomazánku podávejte se zeleninou. Vydlabané okurky, papriky či rajčata můžete ředkvičkovou pomazánkou naplnit. Podobně můžete naplnit i půlky vařených vajec bez žloutků, které můžete do pomazánky zamíchat. 

Tortilla je vždycky svělá volba. Můžete je naplnit pomazánkou, přidat zeleninu a zdroj bílkovin (maso, vejce, tofu) a zabalit jako wrap. Vydatný oběd nebo večeři máte během okamžiku.

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín