Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké bylinky použít na špagety? Nebojte se aromatických rostlin, které rozvoní každé sousto

Špagety po toskánsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Použití bylinek zvedne chuť všech omáček na špagety na vyšší úroveň. Bylinky dokonce částečně mohou nahradit i sůl. Ať už se rozhodnete pro klasickou rajčatovou omáčku s bazalkou a oreganem, nebo pro sofistikovanější těstoviny s tymiánem a šalvějí, bylinky zaručí skvělé aroma i chuť. 

Klíčovou roli v tom, jak budou špagety chutnat, hrají bylinky. Přidání správných bylinek může proměnit běžný pokrm v kulinářský zážitek.

  • Čerstvé bylinky dodají jídlu okamžitě intenzivní chuť a vůni.
  • Sušené bylinky jsou vhodné pro delší vaření.

Zde je několik bylinek, které se skvěle hodí do špaget a dodají jim nezapomenutelnou chuť.

Klasika italské kuchyně – bazalka

Její výrazná chuť se výborně hodí k rajčatovým omáčkám. Čerstvá bazalka dodává pokrmům svěžest a chuť Středomoří.

Oregano jako koncentrace chutí

Oregano má silnou a výraznou chuť, která je skvělá v kombinaci s rajčaty, česnekem a olivovým olejemTato bylinka se často používá v tradičních rajčatových omáčkách a na pizze.

  • Oregano se často používá sušené, protože má koncentrovanější chuť než čerstvé.
  • Připravte si sugo s oreganem nebo jiné rajčatové omáčky, které můžete použít jako základ pro další omáčky na těstoviny.

Tymián sluší masu

Tymián má jemnou a lehce citronovou chuť, která se dobře hodí k masovým a zeleninovým omáčkám na bázi vína a česneku.

Nebojte se ani petrželky

Petrželka je univerzální bylinka, která dodává svěžest a lehkost mnoha pokrmům. Kadeřavá i hladkolistá petrželka se výborně hodí do špaget s mořskými plody nebo do lehkých smetanových omáček.

Skryt pre seznam

Rozmarýn a rajčata

Rozmarýn má silnou, dřevitou chuť, která se dobře hodí k pečeným masům. Ve špagetách je skvělý v kombinaci s rajčatovými omáčkami nebo masovým ragú

Šalvěj do smetanových omáček

Šalvěj má jemnou a zemitou chuť, která se skvěle hodí k máslovým a smetanovým omáčkám. Je výborná v kombinaci s houbami a dýní.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: olga.slesingrova

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...