Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosky s tvarohem: Okamžitě měkké, rychle připravené a neodolatelně lahodné! S naším videonávodem je zvládne upéct i začátečník

20241030_Kokosky_s_tvarohem_foto-3.jpg
ZDROJ: 20241030_Kokosky_s_tvarohem_foto-3.jpg
sdílet:

Tajnou ingrediencí těchto kokosek je tvaroh – chuť nijak neovlivní, ale zajistí, že budou krásně měkké hned po upečení. Tvarohové kokosky z bílků jsou navíc tak jednoduché, že je zvládnete upéct i s dětmi. Rychlé, měkké a delikátní kokosky si zamiluje každý. Přípravy se obávat nemusíte – s naším videonávodem je hravě zvládnou i začátečníci.

Chcete se blýsknout skvělým cukrovím, které bude chutnat a vypadat jako od profesionálních cukrářů, ale nemáte moc času a ani zkušeností? Pak jste našli ideální recept na jednoduché a rychlé cukroví. Uvidíte, že si brzy troufnete i na různé varianty, kterými doslova ohromíte i zkušené hospodyňky.

Jak připravit kokosky s tvarohem:

Skryt pre seznam

Na kokosky s tvarohem budete potřebovat:

4 bílky, špetku soli, 150 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 70 g měkkého tvarohu, 200 g strouhaného kokosu

  • Bílky použijte co nejčerstvější sníh se z nich připravuje nejlépe. Pokud máte starší vejce, pomůže jim k lepšímu zpevnění špetka soli

  • Pro výraznější vanilkové aroma zkuste nahradit vanilkový cukr lžičkou kvalitního vanilkového extraktu.

  • Ideální je jemný tvaroh bez hrudek. Před přípravou ho nechte vykapat a můžete ho krátce promixovat nebo propasírovat.

  • Strouhaný kokos vybírejte jemnější, aby se dobře zapracoval do těsta. 

Jak připravit kokosky s tvarohem:

  1. Předehřejte troubu na 150 °C (horkovzdušnou na 130 °C). Plechy vyložte pečicím papírem.
  2. Bílky se špetkou soli nalijte do čisté a suché mísy. Vyšlehejte polotuhý sníh (ideálně v robotu či ručním šlehačem).
  3. Za stálého šlehání přisypávejte oba cukry. Zhruba po 5 minutách budete mít tuhý sníh. Když zvednete metlu, sníh neteče, tvoří špičky, které se téměř neohýbají.
  4. Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos. Hotové těsto by mělo být vláčné, ale nesmí téct.
  5. Pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky a pokládejte je na plech. Pečte přibližně 15 minut, aby byly kokosky krásně zlaté, ale ne vysušené.
  • Sníh z bílků šlehejte v úplně čisté misce. Jakmile na ní totiž ulpí mastnota, bílky neztuhnou. Šlehejte je vždy až na poslední chvíli. Pokud byste je nechali stát, zvlhly by a ztratily pevnost. Další ingredience vmíchejte s citem a zlehka, nejlépe pomocí stěrky.

  • Pokud chcete mít kokosky stejné velikosti, použijte malou zmrzlinovou lžičku nebo vykrajovač na meloun.

  • Upečené kokosky uchovávejte v papírovém sáčku či krabici, aby nevyschly.

Variace na kokosky s tvarohem

  • Čokoládové kokosky: Vmíchejte do těsta 2 lžíce kvalitního kakaa, případně trochu nasekané čokolády. Nebo můžete kokosky po upečení rozpuštěnou čokoládou pocákat.

  • Citronové kokosky: Přidejte do těsta lžičku citronové kůry nebo pár kapek citronové šťávy.

  • Ořechové kokosky: Nahraďte část kokosu (asi 50 g) mletými lískovými ořechy, pistáciemi či mandlemi.

  • Matcha kokosky: Přimíchejte do těsta lžičku prášku matcha – kromě zajímavé chuti získáte netradiční zelenou variantu oblíbeného cukroví.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...