Překvapte návštěvu i rodinu slaným koláčem

dortík-pikantní-quiche-báječný-2409958/
ZDROJ: Bernadette Wurzinger
sdílet:

Pokud přemýšlíte, co připravit na Silvestra či narozeninou párty, anebo se vám už nejrůznější variace jednohubek a chlebíčků takzvaně zajídají, je načase vyzkoušet slaný koláč. Slané koláče jsou neokoukané, představují snadné a rychlé řešení, konzumovat je můžete k pivu i vínu a výborně chutnají, i když nejsou právě vytažené z trouby. A bonus: vyřešíte s nimi nejednu rodinnou večeři.

Křehké těsto na pravý quiche

Quiche je druhem slaného koláče původem z Francie. Pozor ovšem, ne každý slaný koláč je quiche. Pokud se rozhodnete pro quiche, čeká vás výroba (nebo koupě) křehkého těsta. Tradiční quiche má smetanovou náplň, kterou vyrobíte ze zakysané smetany, šlehačky a vajec.

Základní recept na křehké těsto

Základní recept na křehké těsto

Více

Bleskové slané koláče z listového těsta

Nejrychlejší slaný koláč připravíte z listového těsta. V obchodě se prodává mnoho druhů (mražené, chlazené), některé jsou předválené a srolované s papírem, aby se v obalu neslepila.

  • Stejně jako u kupovaného křehkého těsta koukejte na složení. Vě většině kupovaných těst není máslo, která dodává koláčům intenzivní chuť. Podle našeho receptu ho zvládnete hravě doma!

Domácí listové těsto

Domácí listové těsto

Více

Kynuté těsto nejen na pizza koláč

Další alternativou slaných koláčů je kynuté těsto. To se používá třeba při přípravě pizzy, takže se můžete pokusit o pizza koláč! Kynuté těsto si dobře rozumí ale i s cizrnou.

Základní kynuté těsto

Základní kynuté těsto

Více

Jedinečné slané koláče z filo těsta

Pokud jste někdy jedli pitu, tak už víte, jak chutná typické řecké těsto filo. Řekové jej využívají pro slané i sladké speciality. Výroba filo těsta je časově poměrně náročná, proto je jednodušší koupit už hotové filo těsto. Seženete ho třeba v Myslíkově ulici v Praze, ve Farah Orient Market nebo třeba v Makru.

Fíky ve filo těstě s kozím sýrem a černým pepřem

Fíky ve filo těstě s kozím sýrem a černým pepřem

Více

Související články

Autor: Stanislava Sedlák Chytilová

Obchod Apetit