Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Svíčková a brusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.

Červený rybíz otrhejte ze stonků a přeberte: Chcete 1 kilogram celistvých kuliček. Na plotnu dejte dva kastroly. V jednom kastrolu svařte čtvrt litru vody se stejným množstvím octa. Pak do něj přihoďte rybíz, promíchejte a hned sceďte.

Do druhého hrnce nalijte 150 ml vody, přidejte 650 gramů cukru, ruličku skořice a tři hřebíčky a posléze i scezený rybíz. Povařte asi 10 minut.

Horké „brusinky“ uzavírejte te do skleniček, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

  • Rybíz a la brusinky patří k tradičnímu doprovodu české klasiky svíčkové na smetaně. Skvěle se ale hodí i k sýrům typu brie nebo camembert.
  • Čerstvý rybíz by měl být pevný, lesklý a bez známek plísně nebo hniloby. Pokud není sezóna rybízu, můžete použít i mražený rybíz.
  • Rybíz je snadno dostupný a vy si tak můžete připravit důležitý doprovod ke klasice české kuchyni, svíčkové, skoro zadarmo.  

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...