Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Svíčková a brusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.

Červený rybíz otrhejte ze stonků a přeberte: Chcete 1 kilogram celistvých kuliček. Na plotnu dejte dva kastroly. V jednom kastrolu svařte čtvrt litru vody se stejným množstvím octa. Pak do něj přihoďte rybíz, promíchejte a hned sceďte.

Do druhého hrnce nalijte 150 ml vody, přidejte 650 gramů cukru, ruličku skořice a tři hřebíčky a posléze i scezený rybíz. Povařte asi 10 minut.

Horké „brusinky“ uzavírejte te do skleniček, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

  • Rybíz a la brusinky patří k tradičnímu doprovodu české klasiky svíčkové na smetaně. Skvěle se ale hodí i k sýrům typu brie nebo camembert.
  • Čerstvý rybíz by měl být pevný, lesklý a bez známek plísně nebo hniloby. Pokud není sezóna rybízu, můžete použít i mražený rybíz.
  • Rybíz je snadno dostupný a vy si tak můžete připravit důležitý doprovod ke klasice české kuchyni, svíčkové, skoro zadarmo.  

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...