Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrňte si rukávy, příprava na hamburgery začíná aneb Jak uchystat nejlepší mleté maso

Tvarování  burgeru
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Šťavnatý hovězí burger je zkrátka nebeský zážitek. Jaké vybrat maso, jak ho jak upravit, co do něj přidat a kdy ho osolit? Úspěch začíná u výběru masa a jeho přípravy. 

    Hovězí burger je specifický tím, že ho můžete propékat na různé stupně podobně jako hovězí steak. To znamená, že mleté maso může uvnitř zůstat i růžové, pokud to tak máte rádi.

    Na burger se hodí mleté hovězí maso s podílem tuku kolem 20 %. Na rozemletí se skvěle hodí například směs krku a plece, použít můžete i kližku a kombinovat ji s hovězím zadním.

    Příprava masa burger

    • Mleté hovězí maso vyjměte z lednice a nechte ho dojít pokojové teploty. Maso se bude lépe propékat a neutrpí teplotní šok.
    • Přidejte do masa ochucující suroviny a rukama burgerovou masu promíchejte. Někteří doporučují burgery osolit až těsně před pečením, aby maso nepustilo vodu.
    • Mleté maso rozdělte na koule o velikosti jedné porce podle toho, jak velké burgery chcete (na jeden burger se obvykle počítá 120–180 g). 
    • Každou kouli zploštěte do požadované velikosti.
    • Maso se během pečení zatáhne, proto můžete uprostřed burgeru udělat prstem důlek, aby tloušťka masa zůstala i po upečení rovnoměrná. Zamezíte tak tomu, že burger bude po upečení na prostředku nejsilnější. 

    Zdroje informací: SeriousEats, NYTimes, Apetit

    Skryt pre seznam

    Související články

    Apetit magazín