Masopust, to byly tradičně tancovačky, průvody, veselí a spousta dobrot, aby se lidé „poměli“ a vyřádili, než přijde delší postní období. Člověk moderní se na půst většinou nechystá, ale masopustní dobroty si užije rád. A k těm...
Jestli se na něčem pozná šikovný kuchař či kuchařka, není to slavnostní tříchodové menu na nedělní oběd. Je to každodenní vymýšlení večeří v běžném pracovním týdnu – chutných a rozmanitých, ale především rychlých. Jsme v tom s vámi, a proto...
Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...
V křupavých plátcích macesu se odráží tisíciletá historie a duchovní symbolika. Tento nekvašený chléb je navíc překvapivě univerzální a všestranný: maces si našel cestu na stoly po celém světě, ať už jako součást náboženských obřadů, nebo...
Chléb je základní potravina, která má své nezastupitelné místo snad v každé domácnosti. Přesto se často stává, že ztvrdne, ztratí svou vláčnost, nebo dokonce zplesniví. Každý krajíc chleba má ale svůj příběh a zaslouží si víc než cestu do...