Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Sezona grilovaček ani soutěž o skvělý zahradní gril ještě nekončí!

Komerční sdělení
Soutěž „Vyhrajte léto na grilu" pokračuje!
ZDROJ: akademie kvality
sdílet:
Děti se už sice vrátily do školních lavic, ale to neznamená, že je období grilovaček u konce. Naopak! Že vám během prázdnin došla inspirace, jaké pochoutky přidávat na gril? My pro vás jednu máme. A k tomu přidáváme tip na soutěž, ve které se vyhrávají příjemné ceny…

Máme pro vás skvělou zprávu: Až do 12. září se můžete zúčastnit velké spotřebitelské soutěže „Vyhrajte léto na grilu“, kde se dá vyhrát 9 zahradních plynových grilů Fieldman FZG3003. Dalšími výhrami jsou MEVA Piknik party gril GP18002 a set grilovacího náčiní. A jak se soutěže zúčastnit? Vyberte v obchodě jakékoliv 3 potraviny, které mají na etiketě jedno z následujících log kvality: Klasa, Regionální potravina, Bio. Zaplaťte je a nezapomeňte si vzít účtenku. A nakonec se  zaregistrujte se/přihlaste na webu akademiekvality.cz. Jedna účtenka se přitom rovná jedna registrace do soutěže. Můžete se tedy účastnit opakovaně.

„Vyhrajte léto na grilu"
ZDROJ: akademie kvality

Encyklopedie kvality

Mimochodem, tušíte, co přesně loga kvality znamenají? Tak například modro-červené logo s nápisem Klasa prozrazuje, že tyto potravinářské a zemědělské produkty patří mezi ty nejkvalitnější, které u nás vyrábíme. Prestižní označení Regionální potravina získávají ty nejkvalitnější výrobky z každého kraje. Cílem je podpořit místní farmáře i výrobce a představit lidem jejich úžasné potraviny. Bio „zebra“ je zase celostátní ochranná známku pro potraviny ekologického zemědělství. To znamená, že: Všechno musí být vyprodukované v ČR. A poslední: je: EU „Bio list“, logo kvality potravin upozorňující na ekologickou produkci. Tentokrát se ale jedná o mezinárodní certifikaci, proto se k němu váže povinnost na obalu označovat i místo, kde byly vyprodukovány zemědělské suroviny.

loga kvality
ZDROJ: akademie kvality

Co ale vybrat, když chcete vyzkoušet při grilování nové chutě? Něco, co je plné vitaminů, protože…

„Pokud denně sníme dle doporučení organizace WHO 400 až 500 gramů zeleniny a ovoce, což je třeba pár rajčat a jablko, aktivně se chráníme před civilizačními chorobami, jako je například rakovina zažívacího traktu. U nás ale bohužel průměrně konzumujeme pouhých 240 g ovoce anebo zeleniny. A přitom se v našich krajích pěstují druhy, které se obecně označují za nejprospěšnější. Mám na mysli třeba cuketu, papriku nebo brokolici,“ uvádí Ing. Zuzana Přibylová, tajemnice Zelinářské unie Čech a Moravy. Jak zeleninu připravit, abyste nepřišli o potřebné látky, a ještě si všichni pochutnali?

Jak připravit zeleninu na gril
ZDROJ: akademie kvality

Kolik času zelenině na grilu dopřát

Doba grilování zeleniny se samozřejmě odvíjí od velikosti a tvrdosti. Je ovšem také třeba zohledňovat skutečnost, že většina grilů má místa, která jsou více horká než zbytek plochy. Na ně vložte druhy zeleniny, které snesou více horka, třeba cibuli a papriku. „Nejprve začněte grilovat hutnější papriky a cibule (případně je dejte na více horkou plochu), poté přidejte: lilek, cuketu, houby a tykev. Jako poslední grilujte rajčata,“ radí tajemnice Zelinářské unie Čech a Moravy. A co podle ní rozhodně na gril nepatří? „Grilovaná zelenina je výborná, ale raději negrilujte okurky, celer a většinu listové zeleniny. Nehodí se to kvůli vysokému obsahu vody. Výjimkou je samozřejmě římský salát, který je na grilu naprosto dokonalý.“

Autor: Komerční sdělení

Obchod Apetit