Recepty s vepřovou kůží
Nejen vepřové maso i vepřová kůže je pro mnohé lahodná pochoutka. Když se dobře připraví, je křupavá a plná chuti. Jedním z nejoblíbenějších způsobů přípravy vepřové kůže je smažení. Vzniklé křupavé kousky, často nazývané jako vepřové škvarky, se v České republice a mnoha dalších zemích podávají jako pochoutka nebo jako součást některých tradičních jídel.
...
- V některých kulturách se vepřová kůže také suší a následně smaží, čímž vznikají extrémně křupavé „chipsy“ z vepřové kůže.
- Kromě toho může být vepřová kůže použita při vaření celých kusů masa, kde působí jako izolační vrstva.
- Z nutričního hlediska je vepřová kůže bohatá na kolagen, což je bílkovina (protein) nezbytná pro zdraví kůže, vlasů a nehtů. Kůže bývá bohatá na tuk.
Celý popis