Recepty s vepřovou kůží
Nejen vepřové maso i vepřová kůže je pro mnohé lahodná pochoutka. Když se dobře připraví, je křupavá a plná chuti. Jedním z nejoblíbenějších způsobů přípravy vepřové kůže je smažení. Vzniklé křupavé kousky, často nazývané jako vepřové škvarky, se v České republice a mnoha dalších zemích podávají jako pochoutka nebo jako součást některých tradičních jídel.
- V některých kulturách se vepřová kůže také suší a následně smaží, čímž vznikají extrémně křupavé „chipsy“ z vepřové kůže.
- Kromě toho může být vepřová kůže použita při vaření celých kusů masa, kde působí jako izolační vrstva.
- Z nutričního hlediska je vepřová kůže bohatá na kolagen, což je bílkovina (protein) nezbytná pro zdraví kůže, vlasů a nehtů. Kůže bývá bohatá na tuk.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-