
Květnové číslo vašeho oblíbeného časopisu Apetit je na stáncích od 17. dubna a najdete v něm všechno, co bude v květnu v sezoně i pár nadčasových zajímavostí a rozhovorů navíc. Co byste si neměli nechat ujít?
Květnové číslo Apetitu přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách. Vychutnáte si ji v salátech, jako přílohu ji podáváme k pečenému masu a přidali jsme ji dokonce do sladkých dezertů – budete překvapení, jak skvěle chutná banánový chlebíček s květákem, hráškový dort nebo mrkvové buchty s povidly.
Pro milovníky klasiky jsme upekli čtyři bábovky: základní šlehačkovou, makovou s tvarohem, kakaovou s náplní a svěží pomerančové minibábovky.
Roman Paulus, japonská kuchyně, chřest i narozeninová párty
Apetit v květnu oslaví 21. narozeniny a redakce si vybrala dort podle vlastního přání. Uvnitř je plný ovoce, mléčného karamelu, navrch zdobený živými květy a zvládnete ho upéct doma!
Chřestová sezona je v plném proudu, rozhodně ji nepropásněte! Nabízíme recepty, v nichž jsme spojili chřest a pečené kuře, pstruha nebo telecí řízek.
V rozhovoru jsme si popovídali s šéfkuchařem Romanem Paulusem: jak se změnil jeho život po odchodu z michelinské restaurace a proč je teď spokojenější?
Lidé, kteří rádi ochutnávají něco nového, ocení exkurzi do Japonska: jídla plná jednoduchých chutí jsme uvařili podle receptů mistra japonského vaření Jakuba Horáka.
Na co ještě můžete těšit?
- Seriál školní rok v kuchyni: jak připravit dokonalé těstoviny, vybrat omáčku a co považují Italové za největší těstovinový prohřešek?
- Spojení zeleniny a sladkých dezertů: banánový chlebíček s květákem, dort s hráškem, mrkvové buchty s povidly
- ...a ještě mnohem víc!
Květnový Apetit si můžete objednat do schránky. Poštovné je na nás!
Autorka: Jana Kopecká, šéfredaktorka časopisu Apetit