Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

KVÍZ: Filmové hody aneb slavné scény a filmy s jídlem. Na kolik si jich vzpomenete?

Domácí kino
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Od nezapomenutelných dortových bitev v němých groteskách po vtipné, romantické, někdy až vášnivé, či dokonce hororové scény – jídlo hraje ve filmech, stejně jako v životě, často nezanedbatelnou roli. Kolik filmů, které se točí kolem jídla, dokážete poznat? Otestujte se v našem kvízu!

V hlavní roli francouzská kuchyně

Ve filmu Julie & Julia“ spojuje jídlo symbolicky dvě generace: slavnou autorku kuchařek Julii Child a blogerku Julii Powell. Obě ženy sdílí lásku k francouzským recepům, které vaří s takovou vášní, že si po zhlédnutí filmu nejspíš půjdete připravit kohouta na víně.

Scéna z filmu Nějak se to komplikuje, ve které připravuje Meryl Streep čokoládové croissanty na půlnoční svačinu pro Steva Martina, je natočená tak dobře, že vůbec nepochybujete, že by to zvládla i v životě.

Nezapomenutelný Louis de Funès rozesmívá generace jako pan Septim v Grand restaurantu, a protože ve filmu je možné všechno, animovaný krysák Remy připraví klasické ratatouille a stane se šéfkuchařem v pařížském bistru.

Jídlo v animovaných filmech

U animáků ještě chvíli zůstaneme: pamatujete si scénu se špagetami s rajčatovou omáčkou a masovými kuličkami z filmu Lady a Tramp? Ač animovaná, byla tak dokonalá, že se dočkala mnoha dalších citací.

Panda Po se nakonec stane mistrem kung-fu, ale na čínské masové knedlíčky, které připravoval jeho adoptivní otec, nikdy nezapomene. A pokud jste ještě neviděli Zataženo, občas trakaře, určitě se podívejte. Čeká vás zábavná podívaná se spoustou jídla.

Italská kuchyně na scénu!

Výčet filmů, které pojednávají o italském jídle, by byl příliš dlouhý. Tak si připomeneme jenom slavný film Maria Monicelliho Mortadela, ve kterém se krásná Sophia Loren pokouší dovézt velkou šišku oblíbené uzeniny do USA, a samozřejmě Julii Roberts v italských scénách filmu Jíst, meditovat, milovat“.

České filmy s oblíbenou klasikou

Češi mají k jídlu vroucný vztah, zvlášť ke tradiční české kuchyni, proto se nelze divit, že hraje důležitou roli v mnoha filmech. Pamatujete si jméno toho, ve kterém se řeší nejlepší příloha ke kančí kýtě?

Masožravá květina Adéla se nadchne pro taliány, dušený špenát způsobí hodně problémů Vladimíru Menšíkovi a Jiřímu Sovákovi ve filmu Což takhle dát si špenát, oblíbené pribiňáky dojdou ve filmu Ať žijí duchové, poslední vodníci v Čechách zmizí kvůli krvavé tlačence. A Světáci? Ti si nakonec pochutnají v luxusní restauraci.

Zdroj informací: csfd

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín