Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Rajčatové rizoto
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla vysoké gastronomie, do kterých se často soutěžící pouštějí, také uvařit? 

Soutěž MasterChef je o kuchařských dovednostech, ale také o kreativitě. Stresující situace však často soutěžícím nedovolí riskovat, a tak sáhnou po vyzkoušené klasice. Napříč řadami populární kulinářské show můžeme pozorovat úspěšné i méně úspěšné pokusy o pokrmy, na která sázejí soutěžící nejčastěji.

V našem kvízu, který najdete pod článkem, můžete zkusit otestovat své znalosti a zjistit, jestli víte, co do kterého jídla patří, na jakou se peče teplotu nebo co je k jeho přípravě potřeba.

I MasterChef se někdy utne

Doma z gauče se nám to radí, ale stres s účastníky soutěže dokáže občas udělat divy. A to samozřejmě jak v pozitivním, tak spíše v tom negativním smyslu.  

Soutěžící se potýkají s různými problémy, které souvisí se základními postupy. I když je jasné, že si většina z nich téměř všechny doma před začátkem soutěže osvojili, leckdy to vypadá, že věc dělají poprvé. 

Nejčastěji pak chybují například v přípravě tradičního italského rizota. Rýže je buď příliš rozvařená anebo pokud o al dente skončí tak, že je zase moc tvrdá. 

Dále pak nedokážou ve stresu správně vykostit a opéct rybu. Z ryby často po zákroku nožem nic nezbyde a když už to vypadá, že by se mohla povést alespoň křupavá kůžička, z ryby na pánvi sleze. 

Ryby a mořské plody jsou kamenem úrazu opravdu často. Třeba takové krevety jsou někdy úplně výsušné nebo je soutěžící s přehledem naservírují syrové. Ale konec pomlouvání, zkuste si otestovat, jestli byste bez stresu věděli, jaké suroviny použít a jaký postup u jednotlivých jídel zvolit.

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč