Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

KVÍZ: Vyzkoušejte náš „hospodský kvíz“ gastronomických znalostí a protáhněte si mozkové závity

Hospodský kvíz
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Je to promyšlenější než šipky a klidnější než karaoke. Co to je? Ano! Hospodský kvíz! Tato moderní kratochvíle je kombinací zábavy, napětí a hromady zajímavých faktů. A víte, co je na tom nejlepší? Každý večer v hospodě může být s kvízem úplně jiný. Ponořte se do našeho „hospodského kvízu“, který prověří vaše znalosti z oblasti gastro kultury i gurmánských kuriozit.

Hospodské kvízy jsou týmová zábava, při které hrajete proti ostatním stolům v hospodě. Obvykle vás čeká několik kol s otázkami z různých oblastí – od historie přes sport až po popkulturu. A mezi nimi samozřejmě nějaký ten „kulinářský speciál“, protože i foodies mají rádi, když můžou předvést své vědomosti o jídle a pití. Moderátor postupně pokládá otázky, vy píšete odpovědi na papír – a večer pomalu plyne mezi přemýšlením, popíjením, vášnivými diskusemi a dobrou zábavou.

Jak probíhá hospodský kvíz? Od pravidel po kuriózní otázky!

Každý kvíz má svá pravidla, ale v zásadě jde o sérii otázek na čas. Týmy sedí u stolů, sdílejí papír, tužku a hlavně své společné nadšení pro vítězství. Ať už jdete s kolegy, přáteli nebo rodinou, taktika je jasná: rozdělit si obory a doufat, že máte ve skupině i někoho, kdo ví, kolik má sněhová koule stupňů Kelvina.

Kvízoví moderátoři mají v rukávu i různé speciální „bonusovky“ – třeba otázku na to, co spojuje Švejka s moravskými klobáskami, nebo který sýr byste nikdy neservírovali na svatbě (nápověda: je to vážně smrdutý šampion). 

Kulinářské hádanky a týmová zábava: Připravte se na nezapomenutelný večer

Večer s hospodským kvízem je ten, kdy se budete bavit, hodně se smát a možná se i něco dozvíte. Čeká vás příležitost dovědět se odpovědi na otázky, které jste si možná nikdy nepoložili, například: Jaký je oficiální termín pro plátkový sýr? Nebo: Kde mají nejvíc druhů piva na světě? Navíc, kvízy často bývají proloženy hudbou nebo ochutnávkami, takže je to perfektní příležitost užít si večer od začátku až do konce.

Pokud se vám kulinářský svět zamlouvá, vězte, že tyto kvízy zahrnují i food otázky – od hádanek o složení jídel až po zábavná fakta o slavných pokrmech. Týmová debata, když hádáte, jaké je oblíbené jídlo Chucka Norrise, případně jak dlouho trvá, než se v domácích podmínkách upeče ideální český chléb, je prostě něco, co vám zůstane v paměti.

Typy kvízů: Od všeobecných znalostí po kulinářské a filmové speciály

Kromě běžných všeobecných kvízů najdete i různé speciály. V kulinářském kvízu se otázky točí kolem vaření, surovin a tradičních jídel. Na filmovém zase prověříte znalosti o oblíbených filmových scénách a u hudebního zkusíte z hlavy sestavit playlist písní z devadesátek. Každý typ kvízu má své kouzlo, ale pokud jste fanoušci gastronomie, kulinární kvíz je pro vás přesně to pravé.

S pivem a přáteli: Proč zkusit kvízový večer, i když nejde o výhru

Kvízové večery jsou perfektní příležitost pobavit se a zároveň se nenápadně vzdělávat. I kdybyste nevyhráli, odnesete si spoustu zážitků a příště třeba zvládnete odpovědět na otázku, jak dlouho fermentují belgické sýry.

Zdroj informací: Autorský text

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín