Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

KVÍZ: Vyznáte se ve francouzské kuchyni?

Hovězí po burgundsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí po burgundsku, suflé, tartaletky, cassoulet, poulet basquaise, ratatouille, to jsou jídla, která se zrodila ve Francii. Francie je kolébkou moderní gastronomie, a každý profesionální kuchař by měl mít tradiční francouzská jídla v malíčku. Jak jste na tom s ‚Francií‘ vy?

Francouzská jídla jsou po celém světě známá svou vytříbenou chutí, která vzniká spojením kombinací sezónních surovin, jenž se zpracovávají podle tradičních postupů. Ať už jde o metodu sous-vide, při níž si suroviny uchovají plnou chuť, nebo o blanšírování, díky němuž zelenině zůstane zářivá barva.

  • Francouzská kuchyně je ve světě tak ceněná, že ji UNESCO v roce 2010 zařadilo na seznam nehmotného kulturního dědictví.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč