
Snažíte se elegantně obrátit vaječnou omeletu a ona se místo ladné otočky kompletně potrhá? Děláte tradiční nedělní bábovku, ale něco je špatně, protože se jí nechce z formy? Maso na steaky máte nejvyšší kvality, ale stejně je tuhé jako podrážka? Evidentně se někde stala chyba. A nebojte, nejste sami, kdo ji udělal.
Komu se někdy nestala v kuchyni kalamita ve stylu přesoleného jídla, spáleného guláše nebo zdrcnutého koláče? A často přesně víte, co to způsobilo. Někdy jste příliš spěchali, někdy jste v půlce receptu zjistili, že nemáte všechny suroviny a začali jste improvizovat nebo jste zkrátka nebyli plně soustředění, dělali jste víc věcí najednou. Ale nebojte, chybami se člověk učí, v kuchyni to platí dvojnásob. Jednou necháte těstoviny po uvaření ještě v hrnci, z čehož je následně rozvařená hrouda, a už to pravděpodobně nikdy neuděláte...
Běžných chyb je velká spousta a v našem kvízu máte šanci odhalit jich hned deset.
Žádný učený z nebe nespadl
Jak jste se učili vařit? S maminkou nebo babičkou tak, že jste jim koukali pod ruce a postupně se zapojovali? Na kurzech vaření, živých i online, kdy jste se učili od vyhlášených šéfkuchařů? Z kuchařek, které jsou často zaměřené i na úplné začátečníky? Nebo s Apetitem, protože v něm vždy najdete nejen zajímavé recepty, ale i inspiraci a pomocnou ruku? Pojďte si zopakovat pár základních poučení a pak hurá na kvíz:
- Jak uvařit dokonalou rýži?
- Co je třeba vědět, když chcete perfektní těstoviny?
- Skvělý steak není nic těžkého, když znáte pár pravidel.
- Je vynikající pečené kuře nedostižný sen? Ale ne!
- Kynutého těsta se není třeba bát. Co musíte vědět?
- Ušlehat šlehačku zvládnou i děti. Ale musí vědět, jak na to.