Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s kynutým těstem

Česká kuchyně by bez kynutého těsta nebyla tím, čím je. Nadýchané těsto je základem mnoha buchet, koláčů, vánoček a knedlíků. Těsto se kypří kynutím, což znamená, že působením kvasnic získává objem a lehkost. Kynuté těsto se připravuje z mouky, vody nebo mléka, kvasnic, cukru a soli a tuku. 

...

 

  • Kvasnice jsou mikroorganismy, které přeměňují cukry na oxid uhličitý a alkohol, což způsobuje nakypření těsta.
  • Jednoduše řečeno, kvasnice produkují oxid uhličitý, který se zachytí v těstě a způsobí jeho zvětšení. Kynutí může trvat několik hodin, během kterých těsto získá objem a texturu.
  • Z kynutého těsta se připravují tradiční koláče a buchty, ale i italská pizza, focaccia, různé druhy pečiva, housek, rohlíků, chleba a chlebových placek.
  • Každý má svůj oblíbený recept na různé alternativy kynutého těsta. Pochopitelně to nejlepší je ověřené babiččino, ideálně hrníčkové a bez vážení. Vždyť kdo by nemiloval snadné pečení.
  • Setkat se můžeme i s méně obvyklými podobami kynutého těsta, jako je těsto s přidáním majonézy nebo kynuté těsto bez vajec. 

Které milutete vy?

Mohlo by se vám líbit: 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč