0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit piknik slaví 10. narozeniny. Připomeňte si s námi jeho cestu

Apetit piknik
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Věděli jste, že Apetit piknik letos slaví 10. narozeniny? Úplně poprvé jsme vás na něj pozvali v roce 2011 a vynucená pauza v minulém roce odložila krásné výročí až na letošní rok.

Pojďte s námi na skok do minulosti ohlédnout se za předchozími ročníky. Byly plné skvělé zábavy, milých lidí a nezapomenutelných gurmánských zážitků, které ke kulinárnímu trhu časopisu Apetit neodmyslitelně patří. Navštívili jste i vy některý z prvních pikniků?

Objevujeme nové hvězdy

S vizionářským nápadem uspořádat trh, na kterém by své dobroty nabízeli nejen profesionální prodejci, ale také amatérští kulináři z řad čtenářů, přišel Filip Milde, tehdejší brand manažer časopisu Apetit. Redakce bez váhání nápad nadšeně přijala, a pak už se kola začala roztáčet.

Jako místo konání prvního Apetit pikniku zvítězilo Karlínské náměstí, kde už v té době probíhaly tradiční farmářské trhy. Redakce oslovila své oblíbené prodejce, vybrala odvážné kulináře, zvolila doprovodný program a velký mejdan pod širým nebem mohl začít.

Na 1. Apetit piknik dorazila spousta nadšených fanoušků časopisu Apetit, skvělého jídla a pití. Jako nejlepšího kulináře prvního ročníku návštěvníci zvolili Čongrády, kteří od té doby se svými paštikami, klobáskami a dalšími masovými dobrotami nechyběli na jediném Apetit pikniku. Některé hvězdy zkrátka září!

Karlínské náměstí nás poté přivítalo ještě třikrát. Zájem ze strany amatérských kulinářů byl tak velký, že v roce 2013 dokonce prodávali na dvě směny, aby se u stánků prostřídali všichni. Návštěvníci si tak užili dvojnásobné množství božských dobrot.

V roce 2014 jsme si naposledy užili Apetit piknik v Karlíně. Časopis Apetit na něm oslavil své 10. narozeniny a závěrečnou třešničku na dortu zajistili velkolepým večerním koncertem Tata Bojs.

Z Karlínského náměstí do Grébovky

V roce 2015 nastal velký přesun z Karlína do Vinohrad. Jako nový piknikový prostor byly vybrány Havlíčkovy sady známé také jako Grébovka, které patří k méně vytíženým oázám klidu uprostřed rušného velkoměsta. Stačí se postavit ke svahům vinic a člověk má Prahu jako na dlani.

Nejen klidné prostředí a dechberoucí výhled, ale hlavně mnohem větší prostor, umístění téměř v centru a skvělá dopravní dostupnost hrály důležitou roli v rozhodnutí, proč se Apetit piknik po čtyřech ročnících přesunul z Karlínského náměstí na Prahu 2 do Grébovky. Do parku jsme tak mohli umístit výrazně víc kulinářů, prodejců i restaurací a pohostit daleko více návštěvníků.

Oslava plná dechberoucích dobrot

A tak jsme došli až sem. Letos se již pošesté sejdeme v Grébovce, kde zároveň oslavíme 10. narozeniny Apetit pikniku. Přijďte za námi v sobotu 19. června také! Jako vždy se můžete těšit na to nejlepší z české gastronomické scény a spoustu skvělé zábavy i zajímavých hostů. 

Jaký byl 10. Apetit piknik si povíme až za dva týdny, už teď vám ale prozradíme, že i letos chystáme spoustu novinek, které jsme si pro vás hezky nastřádali loni, kdy jsme si s piknikem dali nedobrovolnou pauzu.

Na svém letním trhu vám představíme dobré jídlo a lidi, kteří ho připravují s láskou a poctivě. Své vyladěné produkty vám nabídnou naši oblíbení prodejci, nejlepší restaurace i odvážní kulináři. Mrkněte na piknik.apetitonline.cz/prodejci.

Radost vám uděláme tombolou s výhrami k nakousnutí, jednodušší platbou kartou, aplikací se slevovými kupony a mnohými dalšími novinkami. Jako každý rok i letos budou na pikniku v nabídce kuchařky Edice Apetit i předplatné časopisu s výraznou slevou a dárky.

Nemůžete se dočkat? Už teď si stáhněte naši novou aplikaci Dny Apetit, ve které vás čekají desítky kupónů na slevy až 40 %, dárky a další výhodné nabídky od našich partnerů.

Sledujte nás na piknik.apetitonline.czFacebooku a Instagramu, a nic vám neunikne. Už se na vás moc těšíme!

 

Související články

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit