Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bistro Dark Kitchen potěší dokonalými kanapkami a nevtíravou obsluhou, která není samozřejmostí

Dark Kitchen
ZDROJ: Dark Kitchen
sdílet:

Na pražské gastronomické scéně se v poslední době objevuje řada novinek, ale jen málo z nich zaujme tak, jako bistro Dark Kitchen. Tento podnik spojuje špičkovou gastronomii s moderním přístupem k provozu. Bistro vzniklo jako doplněk k již zavedené cateringové firmě Dark Kitchen a rychle si získalo popularitu.

Večer plný chutí

Do Dark Kitchen jsme zavítali na večeři a musím říci, že při pohledu na menu jsme měli okamžitě jasno. Volba padla na Itálii. Hříbkové rizoto s parmazánovou espumou patřilo mezi nejlepší, které jsem v Praze kdy ochutnala. Těstoviny s lososem a kaviárem byly dokonale vyvážené a jemně zdůrazňovaly kvalitu každé ingredience. A špagety s lanýžem? To byla opravdová lahůdka, která uspokojí i ty nejvybíravější gurmány.

Vyzdvihnout je ale potřeba především obsluhu, která se stará o to, aby s největší citlivostí pečovala o váš komfort, což není ani v těch nejlepších podnicích samozřejmostí. 

Podívejte se na naše video z návštěvy Dark Kitchen

Skryt pre seznam

Dark Kitchen je moderní bistro, které se nesoustředí pouze na masité pokrmy. Zhruba polovina menu je složena z vegetariánských pokrmů, které rozhodně stojí za pozornost. Pokud však patříte mezi milovníky masa, můžete si pochutnat třeba na steaku nebo baby kuřátku, které pocházejí od malých českých dodavatelů. „Menu je rozdělené na brunche, obědy a večeře a v určitý čas si můžete vybrat pouze z pár pokrmů,“ vysvětluje manažerka bistra Klára Prouzová.

Co je Dark Kitchen?

„Termín Dark Kitchen se obecně používá pro podniky, které nemají prostor pro konzumaci vlastních výrobků. Kuchyně jsou umístěny v prostoru budovy, ze kterých se jídlo vyváží k hostům, nejčastěji kurýrem,“ vysvětluje Klára Prouzová. „Náš podnik se specializuje zejména na výrobu prémiových kanapek, ale připravujeme i pokrmy na externí cateringy, pečeme si své vlastní dezerty i francouzskou viennoserii.“

Nově otevřené bistro navíc funguje jako showroom. „Naši hosté i potenciální klienti externích cateringů mohou ochutnat, co nabízíme. Mimo kanapek zde mohou vyzkoušet také několik druhů sendvičů, plněné mini croissanty, dezerty a francouzskou viennoserii. Za bistrem se nachází pekárna, která je oddělena velkým plexisklem. Hosté tak mohou pozorovat, jak se naše pečivo vyrábí.“

Proč navštívit Dark Kitchen?

Dark Kitchen Bistro kombinuje výjimečný zážitek z jídla s unikátním konceptem. Bez ohledu na to, zda hledáte místo pro romantickou večeři, obchodní schůzku, nebo chcete jen objevovat nové chutě, tento podnik rozhodně stojí za vaši pozornost. A pokud jste fanoušky kvalitních pekáren, budete si zde připadat jako v ráji.

Zdroje: časopis Apetit, Dark Kitchen

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín