Moderní a stylová asijská bistra v Praze poslední dobou přibývají jako houby po dešti. Po vietnamském Mamam a japonském Ramencraftu je tady (konečně) autentické čínské bistro. Názvy jako M12 nebo kuře v sladkokyselé omáčce v Chop Chop Chilli nenajdete. Jejich signature dish jsou tlusté vaječné nudle s hovězím.
Bistro Chop Chop Chilli otevřelo svou první pobočku v druhé polovině roku 2024 v pražských Dejvicích a pro velký úspěch se letos objevila druhá na Letné. Ta je oproti té první mnohem větší jak prostorově, tak co se týče nabídky.
Majitelé se zaměřují na pár pečlivě vybraných pokrmů, které připravují kvalitně a rychle. Nabídka zahrnuje baozi – kynuté dim sum knedlíčky na páře, různé masové i vegetariánské misky s rýží a nechybí ani klasika jako kung pao. Všechna tato jídla jsou k dispozici v masové, vegetariánské i veganské variantě, aby si každý návštěvník našel to své.
Podívejte se na video z naší návštěvy bistra Chop Chop Chilli
Ceny jídla se pohybují okolo 200 Kč. K hlavnímu jídlu si můžete objednat ještě salátek z drcené okurky nebo hranolkové vlnky s arašídy a koriandrem. Nabídka nápojů není velká a zahrnuje různé čaje (ve studné i horké variantě) a asijské limonády. Za ně pak zaplatíte okolo 90 Kč.
Extra dlouhé a opravdu široké nudle
Hlavním lákadlem bistra jsou biang biang nudle. Tyto dlouhé, extrémně široké nudle pocházejí z čínské provincie Shaanxi. Zajímavostí je, že název biang je spojen s jedním z nejsložitějších čínských znaků, který se v běžném písemnictví téměř nepoužívá. V bistru ho najdete vyobrazený hned několikrát.
Chop Chop Chilli se pyšní svým přístupem k přípravě pokrmů: „Do Prahy přinášíme naše tradiční nudlové a rýžové pokrmy s péčí a láskou. Věříme, že skvělé jídlo a servis v Chop Chop Chilli přidají městu ostrou příchuť. Vždy se snažíme mít pro vás připravené čerstvé čínské jídlo, můžete si u nás odpočinout a vychutnat si neodolatelné jídlo s přáteli a rodinou v teplé a přívětivé atmosféře," píše na svých sociálních sítích mladá majitelka bistra, která pochází z Číny.
Odborník na moderní gastronomii Lukáš Hejlík navštívil bistro 13. prosince 2024 a zařadil jej do své Gastromapy. O svém zážitku napsal: „Tohle je opravdu na jednu stranu autentické, na stranu druhou mladé a moderní bistro s čínskou kuchyní. Soustředí se na pár jídel, snaží se je dělat rychle a dobře. Hitovkou byly opravdu dlouhé a extrémně široké biang biang s hovězím, skvělým chilli olejem, zelím a koriandrem. Chutnaly nám ale i wonton vepřové knedlíčky v takovém rychlém, přesto skvěle ochuceném vývaru. Rychlé jídlo na zahřátí. K tomu hezké nápoje z lednice, sezení pro pár lidí a poměrně rychle nastavený provoz, tak jak fungují bistra v Asii. Mají i novou, už trochu větší, pobočku na Kamenické a ano, tam je pak už i víc jídel."
Pokud hledáte autentický zážitek z čínské kuchyně v moderním pojetí, určitě Chop Chop Chilli zařaďte i do své osobní „gastro mapy".
Zdroje: Chop Chop Chilli, Hejlíkova Gastromapa