Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukrářka Tereza Pachtová: Na českých učňácích se neklade důraz na kvalitní suroviny, zkušenosti jsem odjela čerpat do zahraničí

Tereza Pachtová
ZDROJ: Karolína Waberová
sdílet:

Cukrářka Tereza Pachtová udělala kdysi zásadní rozhodnutí: Dala přednost cukrářskému učilišti před francouzským gymnáziem. Francie jí ale neopustila, zemi nechává promlouvat skrze své dezerty, které můžete ochutnat v její brněnské cukrárně Future Sailors. 

Cukrařina Terezu Pachtovou bavila vždycky. Na učilišti však byla zklamaná, že se při přípravě dezertů používají nekvalitní suroviny a že se některým postupům nevěnuje tolik pozornosti – třeba temperování čokolády. Proto odjela čerpat zkušenosti do zahraniční.

Skryt pre seznam

Dezerty nemůžou jen dobře vypadat, měly by i skvěle chutnat. Když jsem ve Francii viděla poprvé butikovou cukrárnu, věděla jsem, že přesně tímto směrem chci jít,‘ říká mladá cukrářka Tereza, která si svůj sen nakonec splnila a v Brně otevřela luxusní butikovou cukrárnu Future Sailors. 

Podívejte se na tři typy zdobení cukrářským sáčkem podle Terezy Pachtové 

Skryt pre seznam

Tereza se pouští do nevšedních kombinací chutí a poslední dobou ji oslovily květiny, hlavně fialky. Sama ale přiznává, že v cukrárně se nejlépe prodávají spíše zákusky s klasickými chuťovými kombinacemi, lidem se do experimentování příliš nechce.

Mezi její oblíbené příchutě patří například borůvky s fialkou, černý čaj s citrusy, mango a růže nebo pepř a pomeranč. V cukrárně však vítězí malinové tartaletky a karamelovo-arašídový eclair. 

‚Aby byl zákusek co nejzajímavější, snaží se kombinovat různé textury. V idálním zákusku by mělo vždycky něco křupnout,‘  říká.

Klasickým českým zákuskům se snaží Tereza Pachtová vyhýbat. Myslím si, že každý zákusek se dá udělat dobře, ale já chci zaujmout i tvarem, takže punčové řezy u mě v cukrárně nenajdete, říká a zároveň dodává, že její nejméně oblíbený zákusek z českých cukráren je likérová špička.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín