Helena Fléglová je uznávaná cukrářka a zakladatelka HF Pastry Academy, která bude jednou z hvězd Apetit pikniku – a pro nás je to jako vždy obrovská čest. Cukrařina je Helenina vášeň, celoživotní náplň a radost, pro niž umí nadchnout každého. Nadchne i vás, o tom není pochyb. Tak dorazte v sobotu do Grébovky, těšíme se na vás.
„Když se řekne Apetit piknik, tak si představím tisíce šťastných lidí užívajících si sluníčko a skvělé jídlo a pití,“ říká naše oblíbená cukrářka Helena Fléglová, jejíž cukrářská show začne na hlavní stagi Apetit pikniku (sobota 14. června v parku Grébovka) v 11.30. Bude to jako obvykle stát za to, s Helenou to ani jinak nejde.
A co by ona sama ráda na pikniku ochutnala? „Ideálně všechno,“ směje se. A my jsme jí položili pár otázek, abychom zjistili, jak se má.
Heleno, co je u vás nového?
Kromě spousty nových kurzů jsme v akademii spustili produkci našich signature produktů v podobě pralinek, makronek a hlavně dražé. Zrovna dražé není v ČR ještě tak obvyklé, minimálně ne v top kvalitě, ale věřím, že si získají srdce zákazníků.
Jak váš život „ovlivnila“ dubajská čokoláda? Co na tento trend říkáte?
V akademii dubajskou čokoládu vyrábíme, takže mě ovlivnila hodně a sama ji pojídám skoro každý den! Zároveň mě asi u žádného jiného produktu v historii nešokovalo to, že je možné zaplavit celosvětový trh variantami, které jsou v podstatě nepoživatelné. Nikdy bych nevěřila, že ze skvělých surovin jako pistácie, mléčná čokoláda, tahini a kadaifi jde vytvořit něco, co se nedá jíst.
Kde hledáte inspiraci pro své recepty?
Díky bohu máme sociální sítě, kde člověk najde nepřeberné množství inspirace, ale nejradši na cestách po zahraničí.
Kam za jídlem nejraději cestujete?
V létě pravidelně jezdíme s rodinou do Toskánska... A to je skoro jen o jídle.
Co neodmyslitelně k vašemu létu patří?
Pro mě je to hlavně sluníčko, energie, kterou se člověk nabije po zbytek roku. A letos to bude hodně o Mango matcha latte, do kterého jsem se zamilovala a na teplé letní dny je ideální.