Nová registrace Zapomenuté heslo

Honza Punčochář dotočil Hell’s Kitchen, chystá novou restauraci a pěstuje melouny. Na co se nejvíc těší na Apetit pikniku?

Ve svých restauracích vaří poctivou českou kuchyni. Jaké asi bude menu jeho nového podniku?
Se svolením Jana Punčocháře
Honza Punčochář je osobnost, která k Apetit pikniku neodmyslitelně patří Ve svých restauracích vaří poctivou českou kuchyni. Jaké asi bude menu jeho nového podniku? Ve svých restauracích vaří poctivou českou kuchyni. Jaké asi bude menu jeho nového podniku? Dalších
7 fotek

Apetit piknik bez Honzy Punčocháře si nedovedeme představit a moc se na něj opět těšíme. Na pár novinek jsme se jej zeptali už nyní, jsme holt zvědavá redakce. A že náš oblíbený šéfkuchař rozhodně nezahálí, je víc než jasné: dotočil Hell’s Kitchen, otvírá novou restauraci a plánuje cestovat za inspirací.

Uznávaný český šéfkuchař, držitel michelinského ocenění Bib Gourmand a majitel restaurací U Matěje a Stůl, ale i populární tvář hned několika televizních pořadů (MasterChef Česko, Ledničko, vyprávěj a Hell’s Kitchen). To vše a mnohem víc je Honza Punčochář, který vaří poctivou českou kuchyni jako málokdo a my už děláme segedínský guláš a paprikové lusky jen podle něj. 

Jak se má a jak se těší na letní Apetit piknik (14. června v parku Grébovka)?

Honzo, co se vám vybaví, když se řekne Apetit piknik?

Spousta dobrého jídla na jednom místě. Rád si ho užiju opravdu jako piknik: rozložíme s rodinou deku na trávu, potkáme se s přáteli a užíváme si skvělé jídlo a pití. Je to ale i o setkání s kolegy a inspirativními lidmi z branže a o mém, snad už tradičním, vystoupení a vaření na podiu.

Co byste zde letos rád ochutnal?

Moc rád bych ochutnal nějaký dobrý street food, který se nebude točit jen kolem hamburgeru. Minule mě bavila francouzská sekce: krevety, ústřice, skvělé bubliny k tomu, jednoduše krása. Mě na tom baví, že ochutnám něco, co si nedávám každý den. 

Kde vy osobně hledáte inspiraci pro nové koncepty a recepty?

Je to různé, ale hodně při cestování a poznávání nových míst, konceptů i receptů. Ale food festival je také skvělou inspirací, nikdy nevíte, kdy narazíte na nějakou pecku, která vás nakopne k něčemu novému. 

Moc se na vás těšíme. Honzo, co se u vás jinak děje, co je nového?

Aktuálně jsem dotočil televizní show Hell’s Kitchen, která by se měla na podzim objevit na obrazovkách TV Nova. V restauracích nás také čekají novinky: v červenci si dáváme dovolenou v restauraci Stůl, budeme cestovat a hledat další inspiraci, U Matěje nás čeká nejkrásnější období, které nabízí možnost sedět na zahrádce mezi vysokými kaštany, a hlavně chystáme novou restauraci na pražském Andělu. 

Tak to se nemůžeme dočkat! Vy jste točil i Ledničko, vyprávěj. Kdo vás nejvíc překvapil výběrem suroviny?

Asi Švanci (pozn. Petr Švancara), který donesl masovou konzervu, to bylo zábavné a velká výzva zároveň. Moc mě ale baví to setkávání s našimi hosty, většina z nich chodí, nebo začala chodit, i k nám do restaurací, což je krásné, jelikož si člověk tak hezky rozšiřuje základnu skvělých lidí, které kolem sebe má. 

Co vám asociuje léto, co máte na tomto ročním období nejraději? 

Grilování, zahrádky, orosené plzeňské pivo, posezení s přáteli, food festivaly a cestování za novými gurmánskými místy, to miluju. A co se týče surovin, tak čerstvá sezonní zelenina v čele s melounem, který jsem si v loňském roce i sám vypěstoval. Bohužel tu v Česku dozrává až na konci léta, ale já ho mám moc rád a za mě je to vlastně ideální jídlo na léto. 

Říkal jste, že za inspirací rád i cestujete. Kam?

Ano, to je moje obrovská vášeň: poznávat nové krajiny a tamní autentickou gastronomii. Plánujeme naše dovolené opravdu podle restaurací, které chceme navštívit. Naposledy jsem byl na Kanárských ostrovech, španělskou kuchyni mám ve veliké oblibě, stejně tak Itálii nebo Rakousko. V loňském roce jsem měsíc cestoval po Vietnamu a pevně doufám, že se mi v blízké době podaří i moje další vysněná gastronomická destinace: Japonsko. 

Doporučujeme článek s videem

Jan Punčochář: Jeden ze svých největších neúspěchů jsem zažil, když po mně host chtěl připravit krůtu nadívanou kachnou a holubem

Sdílet článek

Jan Punčochář Apetit piknik Hell's Kitchen Šéfkuchaři a šéfkuchařky MasterChef

Související články