Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaké budou bramborové saláty Punčocháře, Winterové a Chili? Místo majonézy vývar a další vychytávky

Bramborový salát
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Bramborový salát nesmí na štědrovečerním stole chybět. Každý ho ale připravuje trochu jinak. Většina amatérských kuchařů při postupu a volbě ingrediencí příliš neriskuje, ale co kulinářské osobnosti? Sází také na jistotu, nebo každé Vánoce experimentují? Na to jsme se zeptali Jana Punčocháře, Kateřiny Winterové a Chili Ta Thuy.

Jan Punčochář 

‚Každý rok takové mistrovství přátel a pár dní před Štědrým dnem soupeříme, kdo připravil nejlepší. Můj bramborový salát je pokaždý jiný. Už 14 dní před tou naší přátelskou výzvou přemýšlím, v čem se bude tentokrát lišit od toho minulého.

Teď už mám jeden vymyšlený. Bude bez majonézy. Místo toho bude dijonská hořčice, vývar. Něco na způsob toho rakouského, ale budou se do něj zašlehávat ančovičky.‘

[[nid:39692]]

Kateřina Winterová 

Základem jsou brambory rohlíčky, které se do salátu nejvíce hodí a speciálně kvůli němu je sázíme. Salát ale vypadá také krásně z různobarevných odrůd brambor, ten pak doplním jen koprem, případně hráškem a zálivkou z rozmačkaného avokáda se špetkou soli, pepře a citronové šťávy s olivovým olejem.

Zrovna u bramborového salátu ráda experimentuji, už přemýšlím, co vyzkouším letos. Výslednou podobu však ladím až pár dní před Štědrým dnem. Salát pak nechám hezky uležet.‘

Chili Ta Thuy 

‚Já miluji bramborový salát, takže i letos ho udělám, protože naše rodina slaví české Vánoce. Připravím ale trochu moderní odlehčenou verzi. Bude obsahovat ingredience, které najdeme v tom tradičním, například brambory, vajíčka, okurka, mrkev, ale přidám tam karamelizovaný květák na másle a místo syrové cibule nakládanou červenou cibuli, která je jemnější, a navíc salátu dodá krásný barevný kontrast.'

,Navrch přijdou opečené vlašské ořechy, které přidají salátu nějakou křupavou strukturu. Dresing udělám z majonézy se zakysanou smetanou, hořčicí, bylinkami a špetkou medu. A zvlášť pro sebe si přidám i jalapeño papričky a chilli, protože svůj salát mám ráda lehce pikantní.‘

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč