V polovině června se v pražském parku Grébovka konal Apetit piknik, kde se jako každý rok sešli milovníci dobrého jídla. Tento ročník byl obzvláště výjimečný, mimo jiné i proto, že na pódiu vystoupil také šéfkuchař Honza Punčochář. Ten předvedl skvělou kuchařskou show.
Honza Punčochář zahájil svou show přípravou jídla z čerstvých sezónních surovin – uvařil gratinované hříbky se žloutkem a parmazánem. Potom publiku ukázal jednu z opomíjených surovin, kterým se věnuje ve své kuchařce s názvem Jak vaříme u Matěje. Hovězí jazyk ugriloval a podával v hoisin omáčce s jablky a čerstvými hříbky.
‚Vnitřností se lidi bojí a nechtějí je jíst a já tady dnes chci ukázat, jak se dělá hovězí jazyk, skvělá surovina, která je za mě neprávem opomíjená,‘ uvedl Jan Punčochář.
I přesto, že jeho vystoupení bylo ten den úplně první, přilákal k pódiu spoustu návštěvníků, kteří dychtivě očekávali, co jim předvede a co budou moct ochutnat. Punčochářova kuchařská show byla plná nejen skvělých receptů a kuchařských triků, ale také humoru a interakce s publikem. Pomocníkem mu byl jeho syn Matěj.
‚Při vaření by měli být základem kvalitní ingredience. Když máte dobrou surovinu, jako třeba tyhle hříbky, dokážete z nich vytvořit skvělé jídlo a nepotřebujete k tomu tisíce spotřebičů,‘ radil divákům Jan Punčochář.
Během celé show šéfkuchař nešetřil historkami ze svého bohatého kulinářského života, což skvěle přispívalo k pohodové atmosféře.
‚Přišel zákazník a chtěl udělat krůtu, ve které je kachna, ve které je kuře, ve kterém je holub, křepelka a tak dále. Peče se to hrozně dlouho a mně se to nepovedlo, takže jsem neměl zákazníkovi co dát,‘ vzpomínal slavný šéfkuchař na jeden ze svých neúspěchů.
Po skončení své show se Punčochář věnoval fanouškům, podepisoval své kuchařky Jak vaříme U Matěje a ochotně se fotil s návštěvníky.