Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jana Florentýna Pišová prozradila, na čem teď pracuje. Myslím si, že vám to může změnit život, říká

Jana Florentýna Pišová
ZDROJ: se souhlasem Jany Florentýny Pišové
sdílet:

Jana Florentýna Pišová v květnu letošního roku oznámila, že končí se svým populárním blogem Kuchařka pro dceru. Ze světa gastronomie ale neodchází, na Apetit pikniku všem fanouškům prozradila, co chystá do budoucna, a představila své nové kořenicí směsi, které bude prodávat pod značkou Na dobro. 

Jana Florentýna Pišová založila se svým životním partnerem novou značku, která nese název Na dobro. Pod ní se objeví chuťově dokonale vyladěná dochucovadla ve formě kořenicích směsí. Na Apetit pikniku představila různé soli, směsi koření, bylinek a sušené zeleniny.

„Myslím si, že vám naše produkty můžou změnit život. Naše směsi zajistí, že bude jídlo chutnat tak, jak má. V nabídce budeme mít koření na francouzskou zálivku vinaigrette, které stačí malá lžička do 100 ml oleje a 30 ml octa, pěkně promíchat a máte perfektní zálivku na letní salát,“ říká. Mezi další dochucovadla, která Florentýna představila, patří směs koření na vietnamský bůček, pečené kuře nebo bylinkové máslo.

Skryt pre seznam

Jana Florentýna se delší dobu potýká se zdravotními problémy, mezi které patří celiakie a alergie na mléčnou bílkovinu. Proto musela dramaticky změnit svůj jídelníček. „Píšu o normálním, našem, českém, obyčejném a skvělém jídle. O jídle plném pšenice, žita a ovsa, mléka, másla, tvarohu, sýrů a smetany. O tom nejlepším jídle na světě. Nemůžu psát o něčem, co neochutnám, co si v kuchyni nevypiplám a nestojím si za tím do posledního drobečku. Tahle diagnóza je pro mě jako invalidní důchod," říká Jana Florentýna Pišová.

Nové kořenicí směsi vychází ze zkušeností, které Jana Florentýna načerpala při své cestě ke změně jídelníčku. Jsou důležitou součástí jídel, která nyní vaří.

V budoucnu možná napíše i další knihu. „Ráda bych napsala návod, jak zvládnout, když se člověk setká s touto diagnózou. Přišla mi řada reakcí, řeší to velká spousta lidí. Často se to týká dětí, kdy se problém násobí, protože se přenese na celou rodinu,“ říká oblíbená blogerka. 

Ani já jsem na začátku nic nevěděla, myslela jsem si, že to nějak vyřeší bezlepkové náhražky pečiva, mouky či těstovin, ale to nebyla správná úvaha. Po roce už jsem si systém našla, využila jsem snad všeho, co o vaření a surovinách vím, a můžu tak poradit, co a jak funguje.“ 

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín