Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ráda peče, ale na sladké ji neužije. Aňa Geislerová preferuje sýry a alkohol

Aňa Gaislerová
ZDROJ: Extra.cz/Pavel Dvořák, se souhlasem Ani Gaislerové
sdílet:

Kromě herectví se Aňa Geislerová věnuje psaní, pořádá workshopy pro začínající herce, má e-shop s oblečením a doplňky, ale neztratila by se ani v gastru. Už v minulosti provozovala cukrárnu a netají se tím, že vaření a pečení ji moc baví.

Milovnice slaných pochoutek i alkoholických nápojů

Že je Aňa výborná kuchařka ostatně ukazuje i sledujícím na svém instagramovém profilu @geislerka, kde je vidět, že s radostí připravuje nejrůznějších pochoutky, například pečenou zeleninu, polévky v asijském stylu, plněné papriky, steaky, grilované ryby, krevety, zeleninové saláty a mnoho dalšího.

„Kdybych měla zvolit svůj typ občerstvení, tak je to bistro nebo nějaký stánek, hlavně aby tam bylo víno, sýr a něco slaného,“ řekla v rozhovoru pro Super.cz.

Možná i proto přispěla do dobročinné kuchařské knihy Dobroty s příběhem z roku 2012 právě „slaným receptem“ na nakládaný sýr, konkrétně nakládanou mozzarellu s balkánským sýrem v olivovém oleji s rozmarýnem, tymiánem, jarní cibulkou, chilli papričkou a olivami.

Slané delikatesy jdou ruku v ruce s dobrým alkoholem a hvězda filmů Želary nebo Anthropoid se netají tím, že si ráda dá skleničku vína nebo Metaxu – v roce 2022 se dokonce stala ambasadorkou této řecké pálenky a čas od času její konzumací sdílí i na Instagramu.

  • Kromě toho je velkou milovnicí šampaňského, kterého se nezřekla ani během doby, kdy potřebovala zhubnout kvůli focení na titulku známého časopisu a nejedla žádné potraviny obsahující mouku, píše Blesk.cz
  • A s chutí se napije i vychlazeného půllitru Plzeňského Prazdroje. Se značkou Pilsner Urquell se spojila i při příležitosti 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kdy během zahajovacího večera vynesla šaty z inovativního pivního materiálu, první svého druhu na světě, uvádí Forbes.

Sladké ráda peče, ale jíst ho nemusí

„I já ráda doma peču, ale ne úplně tak ráda to jím… Sladkosti nejsou úplně můj cíl, ale když, tak mi vyhovují maličké věci nebo makronky,“ prozradila na sebe Aňa redaktorce Super.cz.

  • Pro Lidovky.cz uvedla, že nejčastěji dělá štrúdly, ovocné koláče s jahodami nebo rybízem. Také si oblíbila přípravu tvarohové bábovky a jediné, čemu se vyhýbá, je kynuté těsto, ze kterého má ostych.
  • V minulosti provozovala vlastní cukrárnu. Jenže herečka ji považovala za mnohem víc než jen místo prodeje cukrovinek: „… je to především taková s nadsázkou řečeno záškodnická buňka. Se svými přáteli tam totiž připravujeme různé akce a petice,“ uvedla pro Novinky.cz.
  • Útulný podnik na Smíchově u Malvazinek, který herečka nakonec musela kvůli množství jiných pracovních povinností prodat, nesl název Snídejte šampaňské –  ten jasně popisoval její další záměr, o který se podělila s iDnes.cz: „Chtěla bych, aby to nebyla jen cukrárna a kavárna, ale taky vinárna a aby tady lidi příjemně poseděli a popíjeli šampaňské.“

Jak na obrácený koláč podle Ani Geislerové?

V pořadu Hobby naší doby za asistence Jiřiny Bohdalové Aňa ukázala přípravu tzv. Tarte Tatin, což je francouzský obrácený koláč s jablky, který okomentovala slovy „Je to taková klasika a já to mám strašně ráda, protože je to nejrychlejší a nejjednodušší věc, když máme cukr, jablka a listové těsto, a někdo má přijít… nebo ani nikdo nemusí chodit. Když to prostě chceme jíst.“

  • Ve videu dále podotýká, že recept s přesným množstvím surovin už si nepamatuje. „Trošku míň než půlka másla“ se dle Ani rozehřeje na celokovové pánvi, kterou můžete vložit do trouby, společně s cca 130 až 150 g třtinového cukru, a nechá se zkaramelizovat. „Můžeme tam přihodit i vanilkový cukr, skořici, myslím si, že se tam dá přihodit leccos,“ doporučuje dále herečka.
  • Do pánve se zkaramelizovaným máslem a cukrem se vloží poloviny oloupaných jablek vnější stranou dolů a chvíli se zahřejí na plotně. V tomto momentě lze podle Ani přidat ještě trochu skořice, citronové šťávy či calvadosu nebo jiného alkoholu.
  • Následně se jablka přikryjí kupovaným rozváleným listovým těstem, které se propíchá vidličkou a vše se dá péct na cca 30 až 40 minut.
  • Po vyjmutí z trouby herečka ukazuje, že vyklápění obráceného koláče z pánve na servírovací talíř pro ni není nic obtížného. Ke koláči pak doporučuje servírovat také vanilkovou zmrzlinu a šlehačku.

Máte chuť si připravit Tarte Tatin s domácím těstem? Vyzkoušejte náš osvědčený recept!

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín