Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jídelníček Julianne Moore: Proč nejí sushi před společenskými akcemi?

Julienne Moore
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Říká, že čím je starší, tím méně se zabývá svým vzhledem. Možná právě v tom je ukrytý klíč její neutuchající éterické krásy. Ale určitě nešlo by to ani bez několika pravidel, které rusovlasá herecká hvězda Julianne Moore dodržuje co se jídelníčku týče. Pojďte si o nich přečíst.

Vstává s chlorofylem a kávou

Držitelka Oscara za hlavní roli ve filmu Pořád jsem to já z roku 2015 po probuzení vypije dvě velké sklenice filtrované vody pokojové teploty, do nichž si přidává pár kapek tekutého chlorofylu, který podporuje imunitu, napomáhá zpomalovat proces stárnutí, působí blahodárně na zrak nebo krevní tlak – jednoduše řečeno se jedná o jakýsi přírodní životabudič, získaný ze zelených rostlin.

  • Dále prý Julianne vypije tři velké šálky kávy, do kterých si přidává smetanu.
  • Potom praktikuje ranní jógu, po které následuje čas na první jídlo dne – zpravidla míchaná vajíčka, toust a ovoce, nebo zelené smoothie s mangem, chia a lněnými semínky.

Proč se vyhýbá sushi před společenskými událostmi?

Možná jste to zažili také. Večer jste si pochutnali na tomhle populárním japonském pokrmu a druhý den ráno jste se probudili s oteklou tváří. Právě tenhle stav Julianne Moore trefně označila jako „sushi face“ neboli „sushi obličej“.

  • Proto si den před jakoukoliv událostí, kde na ni budou upřeny zraky veřejnosti a hledáčky fotoaparátů, nedává sushi. Čím to, že tohle jídlo, které je obecně považováno za zdravé, způsobuje nafouklé tváře a váčky pod očima?
  • Odpověď je jednoduchá – obsahuje totiž velké množství soli, která je nejen v sojové omáčce, ale také v rybách a ve speciálně připravené sushi rýži i v mořských řasách.
  • Dále je dobré vědět, že alkohol opuchlost ještě zhoršuje a navíc dehydratuje, takže je lepší sushi zapíjet čistou vodou než sklenkou vína nebo saké.
  • Nicméně není to jen sushi, které tento efekt způsobuje. Jde prakticky o každé jídlo s vysokým obsahem soli, takže by se tento stav dal nazvat i jako slaný obličej.
  • Takže pokud vás, stejně jako Julianne, čeká nějaká akce a chcete se vyvarovat tomuto efektu, dejte si pozor, aby vaše jídlo nebylo příliš slané.

Miluje polévku od oblíbené kuchařské celebrity

Tou není nikdo jiný než Ina Garten, která v lednu 2023 sdílela na svém instagramovém účtu @inagarten fotku polévky z názvem „Italian Wedding Soup“ neboli „italská svatební polévka“, která zaznamenala velký ohlas.

  • Příspěvku dala like třeba herečka Reese Witherspoon nebo foodblogerka Betul Tunc alias Turkuazkitchen. Herečka Jennifer Garner post dokonce okomentovala slůvkem „mňam“ a Julianne zanechala v komentářích srdíčko. 
  • Jedná se o jednoduchou a výživnou polévku, která se hodí k obědu i k večeři a sestává z domácího kuřecího vývaru, bílého vína, zeleniny a zejména z masových kuliček, pečených v troubě. Zkrátka dokonalé comfort food.

Jako malá propadla pečení a dnes se vyžívá v zeleninových lasagních

Julianne do svého jídelníčku zařazuje hodně ryb a zeleniny – její specialitou jsou zeleninové lasagne s lilkem, cuketami, česnekem, parmezánem, ricottou, mozzarellou a omáčkou marinara. A kromě italské svatební polévky ráda připravuje také špenátovou nebo mrkvovo-kaštanovou polévku.

  • Ačkoli se snaží omezit konzumaci alkoholu, mléčných výrobků a cukru na minimum, přiznává, že čas od času podvádí – zejména když se jde o sladké, k němuž má silnou emocionální vazbu z dětství.
  • Maminka Julianne nekupovala moc sladkostí, ale své dceři řekla, že může sníst to, co si sama uvaří nebo upeče. A tak se školou povinná Julianne naučila péct zákusky fudge, brownies, lemon meringue pie a spoustu dalších buchet a koláčů – které mohla sníst.
  • A i když v dospělosti už sladkého tolik nesní, pečení zůstalo její oblíbenou činností. Na svátek Díkůvzdání každoročně dělá tradiční kukuřičný chlebíček plný cukru a másla, který se členům její rodiny tak zamlouvá, že ho musí připravovat jednou týdně od listopadu až do Vánoc.

Zdroje informací: Today, Marie Claire, SheKnows, Gourmet, ABC News

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Zorka Švarcová

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...