Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jídelníček Lucie Benešové: Vaření ji baví a ráda vymýšlí novinky, ale také miluje steak a smažák

Lucie Benešová v pořadu My, chalupáři
ZDROJ: Se svolením Lucie Benešové
sdílet:

Populární herečka a moderátorka je čtyřnásobná maminka a žena s neskutečnou energií. Věnuje ji jak práci a rodině, tak i rekonstrukci a přestavbě chalupy. A ještě u toho skvěle vypadá. Nedalo nám to a Lucii Benešovou jsme vyzpovídali: jaký je její životní styl, jak se stravuje a jak o sebe pečuje?

Ačkoli je Lucie Benešová původní profesí herečka, v současné době je více moderátorkou. A to v pořadu, jehož téma je navíc její velkou vášní: chalupaření. Ona sama je chalupářkou zapálenou, dokonce si vlastní chalupu, které neřekne jinak než „Beneška“, staví. Kromě toho je také milující maminkou a babičkou a rodině se snaží maximálně věnovat. Letos v srpnu oslavila krásné jubileum, ale padesátku jí věří jen málokdo. Jak to dělá, jak si udržuje štíhlou postavu a mladistvý vzhled?

Jakou roli hraje atraktivní vzhled?

O Lucii Benešové se často píše, že ve svých rolích uplatňuje atraktivní vzhled. Ano, je nepřehlédnutelně krásná a nikdy jí tato škatulka výrazně nevadila, ale jak sama řekla v rozhovoru pro Vlasta.cz, tak například v závěru filmu Sametoví vrazi žádná krasavice nebyla: „Byla jsem uplakaná a bez nalíčení“.

Rolí, kterou ona sama považuje za zásadnější, byla protivná zástupkyně ředitelky v seriálu Gympl s (r)učením omezeným — k její postavě patřily jak přísné brýle, tak upnuté kostýmky a přitom Lucie začala s natáčením krátce po porodu (dnes dvanáctileté) dcery. „Věděla jsem, že budu točit, a nastavila si to tak v hlavě. Jedla jsem normálně, zdravě, ale nejedla jsem za dva. Měla jsem pak třeba o pět kilo navíc, ale to vyřešily stahovací kalhotky,“  řekla pro Vlastu. Jak to má s jídlem dnes a musí se hlídat?

Lucie, milovnice vaření

Pokud byste čekali, že populární a zaneprázdněná herečka bude držet diety, případně objednávat jídlo domů, jste na omylu. Lucie Benešová vaření miluje, tedy když má čas. „Vymýšlím i různé novinky a baví mě neznámé recepty z nových surovin. A když čas není, tak vařím svoji osvědčenou klasiku, kterou jsou těstoviny, pečené maso, saláty, ryby, bramboráky, smažené sýry,“ popisuje Lucie.

Má nejoblíbenější jídlo? „Miluji steaky a smažák. A děti dají život za sushi.“ 

Jídelníček a denní režim Lucie Benešové

„Snažím se jíst pravidelně, přirozeně se hýbat a když to čas dovolí, tak i cvičit. Určitě se hlídat musím. Nesním pět knedlíků nebo dort na posezení,“ vysvětlila pro Apetit a nás zajímalo, jak konkrétně její dny na talíři vypadají.

  • Ráno si dá Lucie žitný nebo celozrnný plátek chleba se sýrem či šunkou, případně jogurt, a když potřebuje opravdovou rychlovku, dá si i rychlou kaši do hrníčku.
  • Oběd řeší podle aktuální situace, ale snaží se vyhýbat hotovkám. 
  • A jak vypadá její večeře? „Večeři vařím doma většinou já a snažím se, abychom na talíři měli hodně zeleniny a k tomu masíčko nebo těstoviny.“ 

Luciino vánoční menu

Letos bude Lucie s nejbližšími slavit Vánoce na své milované „Benešce“ a my jsme se samozřejmě zeptali, jestli má ráda sváteční menu klasické nebo se i zde klidně pustí do experimentů. 

„Vánoce jsou klasika. Musí být kapr, řízky a děláme více druhů bramborového salátu. Samozřejmě peču cukrovíčko. Jo, a chlebíčky nesmí chybět,“ vyjmenovává usměvavá herečka.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...