Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jídelníček princezny Anne: Miluje uzenáče, hotovky i vybranou pochoutku z bažanta

Princezna Anne
ZDROJ: Getty Images
sdílet:

O jediné dceři královny Alžběty II. a sestře současného panovníka Spojené království se ví, že je celoživotní milovnicí koní a jezdectví. My jsme se podívali, co má ráda k jídlu a jak vypadá její den na talíři.

Den začíná přezrálým banánem a uzenými sledi

Princezna Anna je považována za nejpracovitější členku královské rodiny, která ve službách monarchie ve svých třiasedmdesáti letech vykonala už více než dvacet tisíc služebních cest. Aby zvládala všechny povinnosti na jedničku, dává přednost zdravé stravě a moc si nepotrpí na honosná jídla.

  • Jak ale píše The Mirror, i ona má své libůstky – například co se týče banánů k snídani. Podle bývalého šéfkuchaře královské rodiny Darrena McGradyho Anne preferuje velmi zralé banány. Už dříve v rozhovoru pro časopis Today řekl, že „princezna Anne skoro vždy dávala přednost takřka černým banánům – přezrálým – protože se lépe tráví."
  • Kromě přezrálého ovoce pak miluje uzenáče, což potvrzuje i vyznamenání, které udělila přes sto padesát let fungující udírně a obchodu s uzenými sledi Fortune's Kippers v přístavním městě Whitby, uvádí Daily Express.

Oběd vynechává, ale čaj o páté nikoliv

Ať už je to kvůli nabitému diáři nebo dopolední konzumaci slaných a mastný uzenáčů, Anne je známá tím, že stejně jako její starší bratr, král Karel III., většinou vynechává oběd.

  • Princezna se však řídí heslem „kdo je připraven, není zaskočen“ a pro případ, že by ji přepadl hlad v nejméně očekávané chvíli, v kabelce vždy nosí ovoce plné vitamínu C a K, kterým není nic jiného než kiwi, píše Edinburgh Live.
  • Vzhledem k tomu, že Anne měla vždy velmi blízko ke své matce, je podle serveru Hello! dost pravděpodobné, že nevynechává ani typický anglický čaj o páté, která si bývalá anglická královna Alžběta II. prý dopřávala skutečně každý den.
  • Je tedy dost možné, že si i ona kromě černého čaje Earl Grey při odpoledni pochutnává na okurkových sendvičích s uzeným lososem a vejcem, perníku nebo čokoládovém dortu se sušenkami.

Anne a její vášeň pro polotovary

O princezně Anně se ví, že jí vůbec nevadí hotová jídla. Svým hostům často podává pastýřský vepřový koláč nebo jakoukoli jinou „hotovku“ od ikonického britského výrobce Fray Bentos.

  • I příloha v jejím podání vypadá jednoduše – vedle vařených brambor servíruje hrášek nebo zelené fazolky. Záleží prý na tom, co se jí povede rozmrazit rychleji, uvádí Daily Mail společně s tvrzením, že dříve prý princezna podávala i předkrmy, ale dnes už je považuje za ztrátu času.
  • „Člověk přece chce, aby všichni odešli nejpozději ve 21:15,“  prozradila Anne a dodala, že místo dezertu u stolu návštěvě věnuje čokoládovou zmrzlinu s sebou, aby si ji mohli sníst cestou domů v autě.

Nicméně i Anne má jedno oblíbené luxusní jídlo, které poprvé ochutnala v hotelu Ritz pod taktovkou šéfkuchaře jménem John Williams. Veřejnosti jej představila při příležitosti svých sedmdesátých narozenin, kdy se zhostila role hostující editorky červencového vydání časopisu Country Life v roce 2020.

Jde o bažanta, který se pošíruje společně s mrkví, cibulí, česnekem, petrželkou, tymiánem a bobkovým listem, a následně se smíchá se speciální smetanovou omáčkou, Worcestrovou omáčkou a mangovým čatní (ideálně od značky Sharwood's Green Label).

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...