Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam v Praze na nejlepší vietnamskou bagetu? Banh mi mezi sebou mají slušnou konkurenci

25. 6. 2025
Vietnamská bageta z Banh Mi Makers Vietnamská bageta z Bamico Vietnamská bageta z Mr. Banh Mi Další
2 fotky

Ochutnali jste už někdy vietnamskou bagetu? Pokud ne, tak je nejvyšší čas. Já jsem tu svoji první měla už před mnoha lety při svých cestách po Vietnamu, kde na nás u stánku na autobusovém nádraží malého městečka kdosi křiknul, že tady dělají „best baguettes in the world“ – nejlepší bagety na světě.

A měli pravdu. S těmi, které známe z českých lahůdkářství, mají banh mi pramálo společného. Tradici plněných baget do Vietnamu nejspíš přivezli Francouzi, náplně jsou ale typicky vietnamské: dobře namarinované grilované maso, paštika, nakládaná zelenina a koriandr, to je základ. I autentické pečivo je trochu jiné, než na jaké jsme zvyklí. 

Začaly se vám sbíhat sliny? V tom případě jste tu dneska dobře, protože MasterChef Robin Nguyen tu pro vás totiž má video, ve kterém srovnává, kam v Praze zajít na nejlepší vietnamskou bagetu.

Jak poznat dobrou bagetu banh mi?

  1. Bageta musí být z mixu pšeničné a rýžové mouky a mít tenoučkou křupavou kůrku a vláčný nadýchaný vnitřek.
  2. Náplň se může trochu lišit, obvyklá je paštika, nikdy nesmí chybět grilované vepřové maso, zelenina v podobě nakládané mrkve a kedlubny, leckdy v ní najdete i čerstvou okurku, nutnou součástí je i koriandr.
  3. Omáčka je obvykle v podobě chilli, někdy najdete i majonézu nebo nějakou verzi BBQ, ale v podstatě stačí šťáva z grilovaného masa.

Kuřecí sendvič po vietnamsku

Kuřecí sendvič po vietnamsku

< 20 min
2.7(23x)
Přečíst recept

Kam v Praze zajít na nejlepší vietnamskou bagetu?

Tento video seriál vzniká exkluzivně pro Apetitonline, tak se na to pojďme podívat společně. Robin vytipoval čtyři podniky, o nichž se proslýchá, že jejich návštěva stojí za to. Jeho hodnocení je jako vždy přísné a resumé je jako vždy nesmlouvavé. Tak schválně, kdo u něj z téhle čtveřice prošel!

Banh Mi Makers

Jako první hodnocení Robin podrobil Banh Mi Makers, které jsou po Praze dvě. Za 169 Kč dostal bagetu s paštikou, přičemž bageta byla velmi dobrá, na webu píší, že si je pečou sami – a není důvod jim nevěřit, byla opravdu dobrá. S náplní byl rovněž velmi spokojený, byla autentická, a jedinou kritiku měl vůči množství: takhle velká bageta by si zkrátka zasloužila náplně o něco víc. Výjimečně v tomto případě do hodnocení Robin zařadil i cenu, což v tomto případě bagetě v celkovém hodnocení ubírá: ze srovnání byla nejdražší, což množství náplně neodpovídá.

  • Výsledek: 23 bodů z 30

Banh–Mi–Ba

Ze srovnání nešlo vynechat ani Banh-Mi-Ba, které je asi nejčetnější: podnik funguje na principu franšíz. Zdejší bageta vyšla na 139 Kč a vypadala i chutnala docela fajn, i když Robin ji raději o něco propečenější a křupavější. Náplň byla bohatá, ale tady Robin narazil s chuťovými preferencemi: maso nemělo svoji specifickou chuť a vůni, nakládané zeleniny bylo pomálu a omáčky tam byly dvě, ale ani jedna tomu moc nepomohla. Cena byla druhá nejnižší, ale odrazilo se to v kvalitě.

  • Výsledek: 20 bodů z 30

Mr. Banh Mi, Rumunská

Skrytý poklad Vinohrad je Mr. Banh Mi. Bageta byla spíš francouzská než vietnamská, měla silnější a tvrdší kůrku, ale jinak byla fajn. Náplň Robin zhodnotil jako velmi autentickou, byla tam jeho oblíbená paštika, maso i tak akorát zeleniny a bonus? Bageta stále pouze 129 Kč a poměr cena a výkon tu byl skvělý. „Za nejnižší cenu tu dostanete takhle fajn kousek, já jsem naprosto spokojený,“ komentoval to Robin.

  • Výsledek: 24 bodů z 30

Bamico, Seifertova

Poslední ze srovnání je nováček na trhu Bamico, který najdete na Seifertově nedaleko Olšanského náměstí. Za BBQ vepřovovou bagetu Robin zaplatil 145 Kč, bageta byla spíš větší a opět spíš francouzského než vietnamkého typu, ale navzdory tomu byla lehoučká a vláčná. „Náplň mě úplně vystřelila do vesmíru, protože jí bylo hodně a opravdu mi chutnala,“ nešetřil chválou Robin. Voňavé kousky masa, skvělá nakládaná zelenina, dvě velmi chutné omáčky. Přestože v ní chyběla Robinova oblíbená paštika, dostala náplň 10 bodů z 10, a to Robin opravdu nerozdává často!

  • Výsledek: 25 bodů z 30

Kdo je vítěz?

Za nejlepší vietnamskou bagetou v Praze musíte na Žižkov, jednoznačným vítězem (mimo Sapu :-)) je s 25 body Bamico, jehož náplň je prostě... Úžasná. Mr. Banh Mi je vinohradská jistota, Banh Mi Makres vědí, co dělají, a Banh-Mi-Ba jedou spíš na výkon než na chuť.

 

Příští úterý se těšte na další ochutnávku, tentokrát to budou klasické české kynuté koláče!

Sdílet článek

Kam v Praze na nejlepší... Sendvič Robin Nguyen Vietnamská kuchyně

Související články