Redakce časopisu Apetit předvedla kuchařskou show v rámci Dnů Marianne. Uprostřed obchodního centra na Černém mostě v Praze jsme uvařili jablečné knedlíčky z naší nové kuchařky Jablka a hrušky. Mizely nám pod rukama, tolik lidem chutnaly!
Kuchařská show jako adrenalinový zážitek
Nebudeme nic předstírat – vařit před lidmi je pro nás adrenalin. Ačkoliv v kuchyni trávíme hodně času, kuchařská show je něco jiného. Všechno musíme promyslet do posledního detailu a zrnka soli a všechno se musí povést napoprvé. V sobotu se to povedlo!
Recept na vláčné jablečné knedlíčky
Vybrali jsme recept na jablečné knedlíčky z nové kuchařky Jablka a Hrušky, které nejsou plněné ovocem, ale jablka se strouhají přímo do těsta. Výsledkem je vláčný knedlíček, který je měkký, ale nerozváří se a na talíři ho můžete doplnit, čím chcete. My jsme zvolili tvrdý tvaroh, rozpuštěné máslo, skořici a strouhaný perník. „Knedlíčky jsem doma uvařila čtyřikrát, když jsem ladila recept a trénovala na kuchařskou show a pokaždé se snědli, tak jsou dobré,“ říkala během show autorka kuchařky a redaktorka Apetitu Katka Kočičková.
Naše publikum vypadalo též spokojeně. Ukouleli a uvařili jsme přes stovku knedlíčků, moderátorka Iveta Kořínková nestíhala rozdávat jednotlivé porce mezi lidi. Nebylo v našich silách, aby se dostalo na všechny, ale budete mít druhou možnost! Kuchařskou show plánujeme zorganizovat také na Apetit pikniku v sobotu 9. listopadu v prostorách Národního zemědělského muzea v Praze. Přijďte za námi a ochutnáte, jak se vaří v Apetitu.
Pavel Berky: Kuřecí prso s jablečným pyré
Redakčním vařením program na Černém mostě neskončil. Představili se ještě dva kuchaři – Pavel Berky a Pavel Švestka. První jmenovaný je oblíbený foodbloger a finalista soutěže MasterChef Česko, který s Apetitem vaří pravidelně. Tentokrát si připravil recept na kuřecí prso s pyré, do něhož přidal jablka na počest naší nové kuchařky. „Kuřecí prso je velmi běžný kus masa, kterého se lidé stále trochu bojí. Chci jim ukázat, jak správně kuřecí prso připravit, aby bylo šťavnaté,“ vysvětloval Pavel Berky.
Pavel Švestka a jeho inovativní přístup k známým surovinám
Pavel Švestka vsadil také na klasické suroviny – podával smažená vejce v těstě kataifi a k tomu přidal cuketovo-žampionové ragú a omáčku z podmáslí. „Mám rád používání obyčejných surovin, které každý zná, a přitom je upravit tak, aby lidé měli pocit, že něco takového nikdy nejedli,“ říkal člen Asociace kuchařů a cukrářů Pavel Švestka, kterého aktuálně můžete vídat v televizi coby účastníka reality show Hell‘s Kitchen. Na soutěž má ty nejlepší vzpomínky, ačkoliv nezastírá, že to byla velmi náročná zkušenost. Můžeme si však být jistí, že o Pavlu Švestkovi ještě uslyšíme...