Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší omáčka na těstoviny? Ta bez vaření, říká účastnice MasterChefa a bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucka Králová

Lucka Králová
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lucii Královou si můžete pamatovat z televizních obrazovek, účastnila se reality show MasterChef. Ve svém ročníku skončila na bronzové příčce a svět gastronomie ji natolik uchvátil, že už v něm zůstala.

Lucie se stala nejdříve produkční a později i šéfredaktorkou Apetitu. V roce 2021 odešla na rodičovskou dovolenou, ale do Apetitu se stále ráda vrací. Připravuje nové recepty a sepsala dvě kuchařky Apetit – Kuchařku pro začátečníky a Studené večeře. V druhé jmenované najdete i její nejoblíbenější recept na těstoviny s omáčkou bez vaření.

Pokud máte kuchařky z edic Apetit v oblibě, máme pro vás skvělou zprávu. Až do 23.6. je můžete pořídit se slevou až 40 %! Stačí při nákupu uvést slevový kód PIKNIK2024 a sleva 20 % se navýší na 40 %. 

Skryt pre seznam
Chci kuchařku Studené večeře

Na co nejraději vzpomínáš ze svého působení v Apetitu?
Na vůni Vánoc, když naši foodstylisté Milka Volfová s Markem Všetečkou pekli v říjnu vánoční cukroví, a těšení se, až se dofotí a budeme moct konečně ochutnat. Na italský tatarák naší bývalé redaktorky Katky Švejdové a dezerty šéfredaktorky Apetitonline.cz Martiny Kojzarové, třeba její vyhlášené tiramisu. Na fotografa Štěpána Látala plujícího se svou drahou fototechnikou na paddleboardu uprostřed rybníka, aby měl ten nejlepší záběr při focení rybářů stojících na břehu. Na to, když jsem poprvé vstoupila do ateliéru fotografky Aleny Hrbkové a nevěděla jsem, kam dřív koukat – tolik krásného nádobí a rekvizit pohromadě... Na redakční porady, které se často protáhly jak jinak než kvůli sáhodlouhým diskusím o jídle a pití. Vzpomínek je tolik, že bych z nich mohla napsat celou knihu.

Co ti naopak Apetit vzal?
Vzal mi veškeré mé snahy dodržet postní období – skončily vždy hned první den, kdy jsme fotili pečínky do velikonočního čísla a nešlo odolat.

Kdybys měla vypíchnout jen jeden jediný recept, který vaříš stále dokola, který by to byl?
Je jich strašně moc, ale kdybych měla vyzdvihnout jen jeden, byly by to jednoznačně těstoviny s omáčkou bez vaření! Často jsme si je vařily s kolegyněmi v redakci a já je miluju stále! Za pár minut jsou na stole a jsou návykové. Často je tedy připravuji i doma a zařadila jsem je i do své nejnovější kuchařky z edice Apetit Studené večeře.

Jak často spolupracuješ s Apetitem nyní?
Z redakce jsem odešla v únoru 2021 na mateřskou dovolenou, na které jsem stále, Emilce jsou nyní tři roky. Volné chvíle vyplňuji externí prací pro Apetit – v roce 2022 jsem pro čtenáře sepsala Kuchařku pro začátečníky z edice The Best of Apetit, loni zeditovala knihy Mleté maso a Líná kuchařka, letos jsem pracovala na zmíněné kuchařce Studené večeře. K té jsem nedávno natočila i čtyři nová videa. Těšit se můžete na videorecept na bánh mì s grilovaným kuřetem, krémovou okurkovou polévku s krevetami, rolky z uzeného lososa a misku s perlovým kuskusem a dipem z červené řepy. Občas se podílím i na tvorbě receptů do nových čísel Apetitu. 

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...