Oběd i večeře raz dva!

Komerční sdělení
Vaření s těstovinami
ZDROJ: adriana
sdílet:
Balíček těstovin ve špajzce je základ úspěchu, vykouzlíte z něj rychlé hlavní jídlo i polévku, kterou budou milovat malí i velcí.

Pikantní linguine s houbami

Recept na polévku se zvířátky
ZDROJ: adriana

Suroviny

olivový olej 3 PL
jarní cibulka 2
lesní houby 400 g
linguine 225 g
česnek 2 stroužek
chilli ČL
rajčatová passata 100 ml
máslo 2 PL
sýr parmazán 50 g

Postup

1

Olej vlijte do pánve s vyšším okrajem, zahřejte, vsypte cibuli a zvolna opékejte dosklovita na středním plameni.

2

Přidejte houby a opékejte, aby zezlátly, osolte a opékejte, dokud se nevypaří voda, kterou pustily.

3

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě, slijte a zhruba hrnek vody z vaření si ponechte.

4

Do pánve k houbám přidej­te česnek, nakrájený na plátky, rozmarýn, chilli a krátce orestuj­te. Přilijte passatu, balzamikový ocet, přidejte máslo a 1/3 hrnku vody z vaření těstovin.

5

Prohřejte a promíchejte, aby se vše spojilo do omáčky,  přidejte  těstoviny, promíchejte a v případě potřeby přilijte ještě trochu vody z vaření. Podávejte zdobené parmazá­nem a dobrou chuť.

Autor: eva.sprincova

Obchod Apetit