Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Místo informačního centra kavárna s atmosférou: Pardubické Dobrý kafe má prvorepublikový šarm a nejlepší snídaně ve městě

Dobrý kafe
ZDROJ: Dobrý kafe (se svolením)
sdílet:

Pardubická kavárna Dobrý kafe si prošla radikální proměnou. Z původního útulného cihlového domečku mezi paneláky v Polabinách se přestěhovala na nejlukrativnější adresu ve městě – přímo pod Zelenou bránu. A spolu s novým místem přišla možnost otevřít zákazníkům kuchyni.

Při rekonstrukci se majitelé Richard a Martina Kuškovi rozhodli vrátit budově důstojnost a noblesu. Inspirací jim prý byla slavná pražská kavárna Slávie, a tak interiér Dobrýho kafe teď působí dobově, ale přesto moderně.

Zachován zůstal nádherný lustr i původní kamenné obložení, které dodává prostoru hřejivou eleganci. Dominantou kavárny je bar, kde baristé připravují výběrovou kávu z vlastní pražičky. Jedním z největších taháků je otevřená kuchyně. Na pardubické scéně zatím rarita, která láká zvědavce i foodies.

Podívejte se na video z naší návštěvy kavárny Dobrý kafe

Skryt pre seznam

Původně jsme byli mezi paneláky v Polabinách, v takovém roztomilém cihlovém domečku. Od některých zákazníků slýcháváme, že už to tady v centru není tak útulné jako tam. Jenže my jsme se chtěli vydat trochu jiným směrem. Mít otevřenou kuchyni znamená velký otevřený prostor. Zase nám přibylo lidí, kteří sem chodí na obchodní schůzky, protože větší a dobře řešený prostor poskytuje více soukromí,“ vysvětluje majitelka Martina Kušková.


Místo informačního centra kavárna s atmosférou


Zajímavé je, že budova, ve které nyní Dobrý kafe sídlí, sloužila donedávna jako informační centrum města Pardubice. Její historie však sahá mnohem dál – původně zde bývaly obchodní prostory a dlouhé roky se jednalo o významný městský uzel. Dnes se tu místo turistických letáků a plánků servírují lahodné snídaně, které v Pardubicích nemají konkurenci.


Snídaňový ráj v srdci města


Menu se soustředí především na dokonalé brunchevejce Benedikt s holandskou omáčkou, anglickou snídani nebo různé bagety, třeba s guacamole nebo s hovězím masem. Všechny pokrmy jsou připravovány z prvotřídních surovin, s důrazem na detail a perfektní servis. Svého šéfkuchaře či šéfkuchařku Dobrý kafe zatím hledá.


Momentálně ani jedna z holek v kuchyni není vyučená kuchařka. Najít zodpovědného a šikovného kuchaře není vůbec jednoduché. Holky se chtějí učit a dělají svou práci dobře. Kuchaře nebo kuchařku ale samozřejmě stále hledáme,“ přiznává majitelka.


Ať už sem zajdete na obchodní schůzku, dlouhou snídani, nebo jen na kávu v noblesním prostředí, Dobrý kafe má jednu velkou výhodu – je to místo, kde se snoubí dobré jídlo, výběrová káva a stylový interiér s moderním přístupem k pohostinství. A to zní jako recept na úspěch.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín