Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Petra z MasterChefa: Za jídlo utratím tak 15 tisíc měsíčně, štve mě, že na fotbale nekoupím nic jiného než klobásu

Petra Kamencová
ZDROJ: TV Nova, Apetit
sdílet:

Petra Kamencová se zúčastnila sedmé řady soutěžní reality show MasterChef Česko a stala se jednou z finalistek a favoritek na výhru. Dnes má svůj pořad Zdravě na talíři a vařit učí lidi i na svém Instagramu. 

Petra Kamencová měla před svou účastí v soutěži MasterChef s účinkováním před kamerou zkušenost, v roce 2003 se zúčastnila soutěže Miss a za své kouzelnické vystoupení s hůlkou získala ocenění Miss talent. Pochází z Valašska, ale už dlouhou dobu žije v Berouně.  

  • Petra pracuje v oblasti anti-agingu a má dvě malé děti. Její kamarádka ji přihlásila už do minulého ročníku MasterChefa, ale ona pozvání odmítla, protože si nedovedla představit, jak skloubí soutěž a své aktivity. 
  • Miluje sport, vaření – obzvláště asijskou a francouzskou kuchyni. Její sen je podívat se do oblasti Champagne.

Podívejte se na video rozhovor s Petrou Kamencovou:

Skryt pre seznam

Petro, prozraďte nám, kolik utratíte měsíčně za jídlo? 

Asi jak kdy. Jsme čtyřčlenná rodina, takže to tam trošku skáče. Nejsem si jistá, ale myslím si, že to bude tak okolo 15 tisíc. Snažím se samozřejmě co nejvíce vařit doma a připravovat si věci sama. Dopředu si připravuji vývar, který si dávám do mrazáku a tak dále. V Praze je ale draze, je tady spousta možností, spousta kuchyní z celého světa, takže hodně velká část padne také za návštěvy restaurací a bister.  

Kdybyste měla uvařit jídlo do 30 korun na porci, co by to bylo?  

V MasterChefovi jsme měli zeleninovou výzvu, kde jsme měli připravit celer. Celer je taková skvělá zelenina, kterou spousta lidí opovrhuje, ale přitom se z něj dá vymyslet spousta skvělých a levných jídel. Třeba celerový steak

Kdybyste byla surovinou, jakou byste byla?  

Já jsem asi kráva (smích). Já nad tím přemýšlím tak, že jsem absolutní všežravec a moje nejoblíbenější jídlo je filet mignon, takže já bych asi byla opravdu ta kráva. 

Je něco, co vás na českém gastro prostředí štve?  

Štve mě to, že jsou pořád ještě místa, kde ta gastronomie nešla trošku dál. Třeba když jdete na fotbalový zápas, tak tam nekoupíte nic jiného než klobásu a další tradiční fast foodové věci. Není to o čase, za 15 minut se dá vykouzlit skvělé jídlo.  

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín