Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Podniky, které stojí za to navštívit v Karlových Varech podle Lukáše Hejlíka: Nechybí skvělá pizza, zmrzlina i burger

Lukáš Hejlík Karlovy Vary
ZDROJ: Unsplash, Česká televize
sdílet:

Karlovarský filmový festival je v plném proudu. Lidé do lázeňského města přijíždějí především za kulturou, avšak najdou se i tací, kteří návštěvu chtějí spojit s gastronomickým zážitkem. Kde načerpat tipy na nejlepší podniky? V Gastromapě Lukáše Hejlíka.

480 Pizzeria Napoletana 

Dvě restaurace pod jednou střechou. To je SABOR Mediterraneo, autentické španělské tapas a 480° Pizzeria Napoletana, pravá neapolská pizza.

Tohle nám přicházelo jako soustavný tip a jsme za to zpětně moc rádi. Ano, přiznáváme, že jsme neměli vůbec velké očekávání, neuměli jsme si představit, že by se ve Varech dělala špičková neapolská,‘  píše v recenzi Lukáš Hejlík, který byl s jejich pizzou nakonec velmi spokojen. 

Špunt & Knoflík Co. 

Tato ‚burgrárna‘ má na Google vysoké hodnocení a spoustu pozitivních komentářů. Jako každý rok sem proudí davy lidí z filmového festivalu, aby ochutnali jejich vyhlášené burgery. 

‚Přesně v téhle kategorii splňuje vše, co má, je to moderní podnik s jídelníčkem, ve kterém nechybí burgery, saláty, Tex-mex, ale i lehčí věci,‘  uvádí Lukáš Hejlík. 

Restaurace La Hospoda Karlovy Vary 

Restaurace La Hospoda byla otevřena v červnu 2019 na místě dřívější restaurace Luna. I přesto, že v La Hospodě „to“ je především o jídle a pivu, má celý projekt mnohem hlubší zásah. La Hospoda přispívá také ke vzdělávání studentů gastronomických oborů.

‚Měli jsme báječný krajíc chleba s vajíčkovou, ten kmíňák byl neskutečný, vlastně báječný hospodský chod na úvod nebo jen tak k pivu na malý hlad. Měli jsme vývar, neměl tolik hloubku, ale za to tři báječné játrové knedlíčky. Trhané kohoutí maso ve sklenici bylo zalité sádlem, možná by to bylo lepší na studeno, se ztuhlým sádlem, které by šlo mazat na chleba,‘  zamýšlí se Lukáš Hejlík. 

Bagel Lounge 

Síť kaváren s vlastními bagely můžete znát i z dalších měst, například z Prahy. Spolehnout se můžete na konzistentní kvalitu obloženého pečiva a dalších snídaňových jídel.

Měli jsme bagel snídaňový a je tu spousta variant, s šunkou, vejcem, máslem. A pak ještě sladký s arašídovým máslem a višňovým džemem. Každý z jiného bagelu a byly moc dobré,‘ dozvíte se od Lukáše Hejlíka z jeho Facebooku. 

Gelato Karlovy Vary 

Pokud dostanete chuť na zmrzlinu, rozhodně zavítejte do Gelata. V Karlových Varech je mnoho zmrzlinových stánků, ale Gelato Karlovy Vary je nejlepší. Sice si tady za zmrzlinu připlatíte, ale řemeslná zmrzlina holt nemůže být levná.

‚Důležité je, aby byla zmrzlina poctivá, vyvážená, prostě skvělá. A takovou jsme objevili v Karlových Varech,‘ píše Lukáš Hejlík.

Více tipů na podniky nejen v Karlovarském kraji najdete v Gastromapě Lukáše Hejlíka. Po nalezení místa, které slibuje gatronomický zážitek, se prokliknete na Facebook Lukáše Hejlíka. Zde najdete celou recenzi i s fotografiemi. Gastromapu Lukáše Hejlíka si můžete také stáhnout jako aplikaci do mobilu. 

Zdroj: Gastromapa Lukáše Hejlíka

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...