Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Přemek Forejt o nové řadě MasterChefa: Na natáčení je mi dobře hlavně díky klukům, které vedle sebe mám

Přemek Forejt
ZDROJ: Se souhlasem Přemka Forejta, Foto: @dnesjakofotograf Kateřina Klíčová
sdílet:

Na nové řadě televizní soutěže MasterChef se už pracuje a my jsme se jednoho natáčecího dne mohli zúčastnit. Porotci mají sice nabitý program, ale i tak se nám je povedlo jednoho po druhém vyzpovídat.

Posouvají se soutěžící v jednotlivých řadách MasterChefa?

Určitě, jsou čím dál více zapálení do vaření. Vždycky je v každém ročníku někdo talentovanější a zapálenější než ostatní, ale celkově je na všech vidět, že víc vaří a věnují se jídlu. Jsou to fandové vaření, kteří znají i některé odborné termíny a vědí, která bije.

Kdo pro vás byl zatím největší inspirací?

S obrovským zájmem sleduju Kristínku Nemčkovou a fandím jí. Ze všech lidí, kteří se soutěže účastnili, má podle mě nejvíc našlápnuto ke skvělé kariéře, strašně moc tomu dává, zároveň zůstala pokorná. Líbí se mi její cesta a těším se, až se jednou vrátí ze zahraničí do Česka a všem nám tady vytře zrak.

Přihlásil byste se vy sám do podobné soutěže?

Soutěžícím fandím, myslím si, že pro lidi, kteří začínají, je to dobrá startovní čára, ale já jsem nikdy nebyl soutěživý. Nikdy jsem nešel do žádné kuchařské soutěže, možná na učilišti, ale to nejspíš jen proto, že jsem musel. Pro mě bylo vždycky důležitější mít podnik, který funguje a do kterého se vracejí hosté, než abych soutěžil.

Kde se cítíte jistější – na place v kuchyni, nebo jako porotce?


V kuchyni, to je jasné. Na natáčení je mi dobře hlavně díky klukům, které vedle sebe mám. Myslím, že se všichni tři dobře doplňujeme a podporujeme, mezi námi skvěle funguje chemie, což je nesmírně důležité. To platí pro všechno v životě a je jedno, jestli jste v kuchyni, nebo někde jinde. Pokud něco děláte a záleží vám na tom, dělejte to s lidmi, s nimiž máte dobrou chemii, na výsledku to bude znát.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín