Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Radek Kašpárek je na Rohlíku! Dvě jídla z jeho restaurace 420 nově koupíte online

Radek Kašpárek
ZDROJ: archiv Radka Kašpárka
sdílet:

Chcete ochutnat burger z trhaného hovězího masa nebo foccaciu s pastrami od Radka Kašpárka v pohodlí domova? Tuhle možnost teď máte – online supermarket Rohlik.cz nabízí dva boxy připravené přímo v restauraci 420, kterou známý šéfkuchař Radek Kašpárek otevřel loni v prosinci.

Boxy s jídlem od Radka Kašpárka: Jak fungují a proč jsou tak oblíbené?

Párkrát kliknete a domů vám přijde krabička se všemi komponenty vybraného jídla, jak je připravil řezník v suterénu Restaurantu 420 na pražském Staroměstském náměstí. Kvalita je stejná, jakou by dostali hosté restaurace o patro výš.

„Je to jako skládačka z IKEA – člověk získá zavakuované všechny komponenty, které si podle návodu rozpeče nebo ohřeje, a má skvělou večeři,“ říká Radek Kašpárek, který do svých boxů vybral dvě jídla: burger z hovězího trhaného krku s cibulovým zelím a dipem a pastrami sandwich z hovězí hrudi s nakládanými okurkami a rukolou. Box pro 2 osoby stojí 599 Kč.

Reakce přišla okamžitě, poptávka je po celé republice. Dobře se v online supermarketu prodává i pečivo a uzeniny, které se též vyrábějí v prostorách Restaurantu 420.

Cesta z podzemní výrobny do online supermarketu

Když sejdete z restaurace o patro níže, otevře se vám podzemí krásné historické budovy, kde funguje obchod a výrobna. Na jedné straně se vyrábějí uzeniny a na druhé peče chleba a různé druhy pečiva. Pár lidí se už naučilo tady nakupovat, jenže pro větší prodej chybí jedna důležitá věc: „Nemáme výlohu a obchod bez výlohy je trochu ztracený,“ podotýká Radek Kašpárek.

Proto vznikla spolupráce s online supermarketem, kde seženete chleba, uzeniny i boxy s připraveným jídlem. „V první fázi jsme do prodeje posílali dvacet kilo uzenin, teď už po nás chtějí sto, ale kapacitně nedokážeme takové poptávce vyjít vstříc. Naši řezníci připravují nejen uzeniny pro obchod, ale podílejí se na přípravě masa pro restauraci, nemůžeme je zahltit,“ vysvětluje majitel restaurace. Kromě toho je potřeba najít nové skladovací prostory, nejlépe někde za Prahou, ale i na tom se prý už pracuje…

Skryt pre seznam

Související články

Autor: jana.kopecka

Apetit magazín