0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ree Drummond: Jak se z matky na plný úvazek stala úšpěšná foodbloggerka

Drummond
ZDROJ: GettyImages
sdílet:

Americká bloggerka a kuchařka Anna Marie Drummond dotáhla kulinářské podnikání neuvěřitelně daleko. Napsala řadu kuchařských knih, uvedla svůj vlastní pořad o vaření, otevřela několik restaurací a posbírala mnoho ocenění za svoje bloggování o jídle. Jaká byla životní cesta studentky z Kalifornie za plotnu na oklahomském ranči a před oči veřejnosti?

Manžel Ree Drummond se v roce 2006 rozhodl, že vezme všechny čtyři jejich děti, kterým tehdy bylo od jednoho do šesti let, pracovat s ním na ranči. Poprvé po dlouhé době tak žena v domácnosti Ree, která své děti doma také vyučovala, zažila několik hodin nepřerušovaného volna

  • “Měla jsem najednou pro sebe celý dům, a tak jsem se rozhodla, že vyzkouším nějakou z těch blogových věcí," svěřila se Ree časopisu Forbes. Takové byly její začátky s bloggováním, které původně bylo o jejím životě – o cestě holky z města na ranč.
  • Smyslem jejího blogu bylo zpočátku zůstat v kontaktu se svojí maminkou v Tenesee. Její blog se stával stále oblíbenějším a začala do něj pronikat kulinářská témata.

Osudové setkání s kovbojem

Poté, co absolvovala střední školu, její kroky směřovaly na Kalifornskou univerzitu v Los Angeles, kde studovala gerontologii. Studium v roce 1991 úspěšně dokončila.

  • Krátce se předtím věnovala studiu žurnalistiky, což jí v následujících letech pomohlo při psaní knih.
  • Jejím snem bylo pokračovat na univerzite studiem práv v Chicagu, do cesty se jí však připletla láska. Potkala svého manžela Ladda Drummonda a vrátila se do Oklahomy, kde odstartovala spolu s mateřskými povinnostmi také dráhu bloggerky.

A zrodil se průkopnický blog The Pioneer Woman

Ree začala psát svůj blog  The Pioneer Woman v roce 2006. Blog se záhy přeměnil ve vlastní web, na kterém se Ree se věnuje nejrůznějším tématům jako je život na ranči, domácí vzdělávání a samozřejmě vaření.

  • Přibližně rok po spuštění blogu zveřejnila první článek s receptem - Jak na steak.  Doprovázelo ho 20 názorných fotografií, kde byla vysvětlena příprava „krok za krokem“ včetně těch nejmenších detailů.
  • Její kuchařské tutoriály i příběhy o rodině, manželovi (o kterém píše pod přezdívkou „The Marlboro Man“) a venkovském životě si získaly u čtenářů velkou oblibu a vysloužily si spoustu cen včetně Webblogu roku v letech 2009 a 2010.
  • Časopis The Time zařadil její blog mezi „25 nejlepších blogů“ na světě. Podle odhadů vydělává ročně více než 1 000 000 dolarů, a to pouze z umístěných reklam.

Vznik kuchařského blogu Tasty Kitchen

V roce 2008 Ree uspořádala soutěž, ve které požádala čtenáře, aby sdíleli své oblíbené recepty. Za necelý den pak obdržela více než 5 tisíc receptů. Tento ohromný úspěch ji dovedl k myšlence založit další blog, což o rok později udělala.

  • Blog se jmenoval Tasty Kitchen neboli Chutná kuchyně a nesl podtitul „Oblíbené recepty ze všech opravdových kuchyní“.
  • Tasty Kitchen je platformou, kde může každý sdílet své recepty, diskutovat o nich a navzájem je hodnotit. 
  • Je to taková sociální síť s recepty a využívají ji i ostatní foodblogeři, kteří můžou své recepty propojit s vlastními webovými stránkami a proniknout mezi širší okruh čtenářů.

Spisovatelka i televizní hvězda

Kromě blogu, který zaznamenal úspěch i za hranicemi USA a byl označen za „matku všech farmářských blogů“, Ree napsala i několik kuchařek.

  • První s názvem The Pioneer Woman Cooks: Recipes from an Accidental Country Girl deník New York Times označil jako zábavnou a vtipnou kuchařku, která je dokonalým portrétem kuchyně v opravdové americké rodině.
  • Její kuchařky obsahují detailní návody, jak „krok za krokem“ připravit chutná a jednoduchá jídla.
  • Kromě kuchařek napsala Ree i několik knih pro děti.
  • V roce 2011 dostala knižní podobu její série blogových článků, kde románovou formou přibližuje příběh její osudové lásky. Kniha se jmenuje Black Heels to Tractor Wheels a krátce po vydání se stala bestsellerem.
  • Jako jediná z jejích knih byla přeložena i do češtiny pod názvem Z lodiček do traktoru a vydalo ji nakladatelství Jota v roce 2012.
  • Společnost Columbia Pictures plánovala tuto knihu zfilmovat a Ree si měla údajně zahrát Reese Witherspoon. Z natáčení ale nakonec sešlo.

Vedle knih se objevila v celé řadě televizních show a od roku 2011 má vlastní pořad, který se jmenuje jednoduše, ale výstižně - The Pioneer Woman.

  • Jedná se o kuchařskou show, kde Ree vaří pro svou rodinu, přátele a hostí je přímo na svém ranči.
  • V roce 2021 se Ree poprvé objevila ve filmu Candy Coated Christmas vysílaném na kanálu Discovery+.

Co jste ještě možná o Ree nevěděli?

  • Jméno Ree je dětská přezdívka, kterou jí dali rodiče William Dale Smith a Gerre Schwert. Vznikla zkrácením jejího postředního jména Marie.
  • Mezi její nejoblíbenější jídla patří makarony se sýrem (mac'n'cheese), dušené maso a těstoviny s kuřecím masem.
  • Od dětství nemá ráda banány.
  • Ree žije  na ranči nedaleko města Pawhuska v Oklahomě- S manželem mají 5 dětí – 4 vlastní a jedno v pěstounské péči.
  • V roce 2016 si v Pawhusce manželé otevřeli obchod s potravinami a restaurací.
  • V průběhu dalších let si ve stejném městě otevřeli také penzion „The Boarding House“, pizzerii „P-Town Pizza“ a cukrárnu Charlie, kterou pojmenovali po jejich domácím mazlíčkovi, basetovi Charliem, který zemřel v roce 2017. 

Související články

 Julia Child: Žena, která naučila Američany vařit
  • Lidé a jídlo

Julia Child: Žena, která naučila Američany vařit

Také vám připadá, že ve francouzské kuchyni zní všechno komplikovaně a uvařit i úplně obyčejné vejce představuje vědu? A víte, že existuje osoba, která v tom udělala pořádek jednou pro vždy a sepsala univerzální příručku pro Nefrancouze o...
Autor: Zorka Švarcová

Apetit magazín

Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit