Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace Alcron se vydává rostlinným směrem: Šéfkuchař Richard Bielik do menu zařadil i smažený květák

Richar Bielik
ZDROJ: Alcron
sdílet:

Ikonická restaurace Alcron oslavila první výročí své nové éry. Při této příležitosti si oblíbené místo všech milovníků gastronomie připravilo nové zajímavé menu. Jeho autorem je nový šéfkuchař restaurace Alcron Richard Bielik, osobnost s bohatými profesními zkušenostmi, která přináší svěží vítr na českou gastro scénu.

Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ říká šéfkuchař Richard Bielik.Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“ 

Restaurace Alcron po svém znovuotevření zaměřila svůj koncept plant-forward směrem a nabízí moderní kuchyni složenou z chuťově bohatých pokrmů na rostlinné bázi. Striktně se však tímto směrem nevymezuje, a tak si na své přijdou i milovníci masa a ryb.

  • Základem plant-forward vaření a stravování jsou zelenina, ovoce, celozrnné obiloviny, luštěniny, ovoce a semínka. Tento směr pracuje s větším množstvím surovin rostlinného původu, nedrží se však přísně veganských ani vegetariánských zásad.
  • Výslednou fúzí jsou pokrmy, u kterých hosté ocení nejen lákavý vzhled, ale i plnou chuť a propracovanost.

My jsme například při naší návštěvě ochutnali vynikající smažený květák s domácí majonézou, plátky nakládaného květáku, brambory a lanýžem. Typické české jídlo díky novému zpracování dostalo neotřelý ráz.

Dál jsme měli možnost ochutnat mrkvový salát se zauzeným kadeřávkem a koprovou omáčkuZ vegetariánských jídel stojí za zmínku kapustové listy plněné bramborovou kaší, kedlubnové zelí, bramborové rösti a liškové velouté. Menu se obměňuje podle sezóny.

Podívejte se na video z naší návštěvy restaurace Alcron

Skryt pre seznam

Primární koncept se nezmění ani pod taktovkou Richarda Bielika, kterému je tato filozofie vaření velmi blízká. Nové menu bude stavět na lokálních ingrediencích, sezónnosti a převážně rostlinných jídlech. Richard plánuje intenzivní spolupráci s prověřenými místními farmáři, jejichž kvalitní produkty by rád zviditelnil i u široké veřejnosti.  

Kromě stálého menu, jehož podoba se podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace bude pravidelně měnit, zůstane v nabídce Alcronu i obědové menu. Hlavní Richardovou vizí pro tuto oblast je jednoduchost a lehkost.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín